Tea Katai kritikovala demonstracije širom Amerike, a muž dobio otkaz.

Aleksandar Katai je fudbaler koji trenutno nastupa za Crvenu zvezdu. Rođen je u Srbobranu 6. februar 1991.godine.
Katai je prošao mlađe kategorije novosadske Vojvodine. Debi u dresu Vojvodine u Superligi Srbije imao je 2010.godine. U junu 2011. je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Olimpijakosom, li nije odigrao nijednu utakmicu. Stalno je bio na pozajmicama.

Krajem avgusta 2014. dolazi na jednogodišnju pozajmicu u Crvenu zvezdu. Za tri godine u crveno-belom dresu odigrao je 57 utakmica i postigao 25 golova. Iz Zvezde odlazi u redove španskog prvoligaša Alaves.

31. decembra 2019. potpisao je ugovor sa Los Anđeles galaksijem. Odigrao je samo dve utakmice u MLS ligi. Prvenstvo je prekinuto zbog pandemije korona virusa. Početkom sledeće sezone ugovor je raskinut. Razlog su rasističke poruke koje je njegova supruga ostavljala na društvenoj mreži Instagram.

Čelnici kluba iz Losa Anđelesa su izdali saopštenje u kom su naveli da u ovom momentu jednostavno ne postoji mogućnost da se nastavi saradnja sa Aleksandrom koji je zimus stigao u klub kao slobodan igrač. Tako je poznati fudbaler platio ceh zbog supruginog mešanja u politiku.

Tea Katai je pratioce na Instagramu šokirala stavom o demonstracijama u gradovima širom SAD, kad je napisala „pobij go*na“.

To je izazvalo buru u Americi u kojoj je tih dana situacija bila na ivici građanskog rata. Nezadovoljni protestanti su se digli na noge posle ubistva Džordža Flojda. Policajac je klečao kolenom na vratu Flojdu osam minuta i tako ga ugušio. Tei i Aleksandru su javno pretili na društvenim mrežama.
Katai se zbog ovakvog ispada njegove supruge oglasio. Istakao je da ne deli rasističke stavove svoje žene. Bilo je prekasno da se spreči neminovno.
Tea je objavila zaista skandalozne poruke, pa nije ni čudo što je Katai prošao kroz pravi pakao.

Posle proterivanja iz Amerike Katai se vratio u Crvenu zvezdu. I dalje je u Zvezdi.

Deset godina pre nego što je upropastila mužu višemilionski ugovor, Tea se u javnosti pojavila kao nova, mlada pevačka nada. Objavila je pesmu „Nemirno more„. Javnosti je tada bila poznata kao Tea Crnković – pod devojačkim prezimenom. Kasnije se kratko bavila modelingom, da bi udajom za Tea Katajia prestala da se pominje u javnosti.

Rođena je 1991. godine. Zajedno su od 2015.godine. Tea i Aleksandar imaju dva sina.