Šok priča legende Liverpula. Zbog odnosa u šumi dobio otkaz!

Sten Kolimor je bivši napadač Liverpula, Aston Vile i Notingem Foresta. Sten Kolimor je neposredno pred penzionisanje 2001. godine saznao da boluje od kliničke depresije i poremećaja ličnosti. Decenijama unazad vodi borbu za mentalno zdravlje i otvoreno u javnosti govori o tome.

Kolimor je rešetao mreže u Premijer ligi, ali nikada nije iskoristio svoj potencijal. Bio je redovan na žurkama, sklon skandalima, vozio je najbolje automobile, družio se sa muzičkim i filmskim divama…

Kolimor je rođen 22. januara 1971. godine. Kao 19-godišnjak je postao igrač Kristal Palasa. Već u prvoj sezoni za Notingem Forest postiže 18 golova i pomaže klubu da se vrati u Premijer ligu.

Livepul, Everton i Njukasl su se borili za potpis sjajnjog Stena, Forest je zahtevao ogromnu sumu novca i najuporniji je bio Liverpul – oboren je novi rekord na ‘Ostrvu’, Liverpul je platio tada vrtoglavih 8.5 miliona funti!

Bio je sjajan u Liverpulu. Na kraju sezone 1995/96 on i Robi Fauler su ukupno dali 55 golova.

Zajedno sa grupom velikih Liverpulovih igrača (Ins, Rednap, MekManaman, Fauler, Kolimor, Džejms) činio je grupu ‘Spajs bojsi’ (Spice boys). Tako su ih nazvali novinari jer su stalno bili na žurkama na kojima je nastupala Viktorija Bekam tada Adams sa svojom grupom.
‘Spajs bojsi’ su vozili najbolje automobile i družili se sa muzičkim i filmskim divama, bili su zvezde i na i van terena. Đorđo Armani im je lično dizajnirao odela.

U sezoni 96/97 više je bio na klupi nego u igri. Liverpul odlučuje da ga proda i on za 7 miliona funti odlazi u klub za koji je oduvek navijao – Aston Vilu.

Za tri sezone u Vili postigao je samo sedam golova i nije ispunio očekivanja.

Već je imao psihičkih problema, patio je od depresije. U jednom restoranu je udario pesnicom svoju devojku Urliku Džonson. Ona je bila model i TV voditeljka. Dobio je zabranu prilaska.

Počeo je da menja klubove kao košulje. Bio je u Fulamu, Lesteru, Brentfordu i Ovijedu. Nikada više nije bio onaj stari i zato je odlučio da u 31. godini života završi karijeru.

Počeo je da radi kao komentator na BBC. Zbog seksa u javnosti, tačnjije, u jednoj šumi u blizini Staforda ostao je bez posla. Dobio je otkaz.

Sten Kolimor je glumio fudbalsku zvezdu u čuvenom filmu ‘Niske strasti’. U filmu gine u automobilskoj nesreći za vreme vrele akcije sa glavnom junakinjom filma, Ketrin Tramel, čiji lik je tumačila Šeron Stoun.

Bio je komentator „Talksporta“ 8 godina. Kolimor je izuzetno aktivan na društvenim mrežama i redovno komentariše aktuelnosti u svetu fudbala.

Kolimor je u svojoj autobiografiji otrkio da boluje od poremećaja ličnosti. Priznao je da ima drastične promene raspoloženja, nerealnu sliku o sebi i da je sklon ponašanju koje nije prihvatljivo u javnosti.

„U poslednje tri nedelje sam po 20 sati bio u krevetu, spavao, smrdeo sam, nisam bio u stanju ni da se operem. Druga najteža runda depresije u mom životu, ispunjena željom da nikada ne ustanem. Ali, danas idem u teretanu. Da uzvratim udarac. Ako se mučite, znajte da niste sami“, otkrio je svojevremeno proslavljeni as.

Poslednjih godina potpuno je promenio način života. Redovno trenira, živi zdravo i otvoreno govori o svojoj borbi sa demonima i problemima sa kojim se suočava.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije