Trebalo je da bude lažna romansa ali su leptirići proradili

Proslavljeni košarkaš Dražen Petrović bio je zaljubljen u pevačicu koju je slušala i volela cela Jugoslavija. Nekadašnji reprezentatviac Jugoslavije i jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, Dražen Petrović, slučajno se našao u velikom estradnom skandalu na prostoru bivše države.

Čitava Jugoslavija pričala je o romansi košarkaša Cibone i tada izuzetno popularne pevačice Sanje Doležal. Sanja Doležal je sa grupom Novi fosili proživljavala najbolje dane svoje karijere. Novi fosili su punili hale širom zemlje. Bili su ubedljivo najpopularnija grupa.

Menadžeru Zoranu Škugoru je i to bilo malo. Hteo je još više. Sanja Doležal je bila prvi pik menadžera. U cilju marketinga nameravali su da Sanju spoje sa nekim bogatim Arapinom. Zaključili su da bi to bilo kratkotrajno. Zaključili su da je za lansiranje Fosila na sam vrh muzičke scene potrebna romansa Sanje sa Draženom Petrovićem!

Škugor je predložio da Dražen Petrović i Sanja Doležal uplove u isceniranu romansu. Na prvi sastanak Sanje i Dražena došli su i Draženovi roditelji.

Najpopularnija pevačica i najpopularniji sportista u zemlji tog doba bili su izuzetno zanimljivi televizijama, časopisima, ali i publici. Dražen je kad god je imao vremena bio na koncertima Fosila, Sanja je stalno bila na tribinama Cibone. Sve je to bio samo marketinški trik, ali samo do jednog momenta…

Dok su glumili da su zajedno, između njih dvoje pojavile su se emocije. Ubrzo su Dražen i Sanja odlučili da ne skrivaju svoju vezu. Šetali su Zagrebom i pričali sa obožavaocima. Voleli su se i jedno drugom bili dovoljni.

Nažalost Dražen je imao mnogo obaveza na košarkaškim parketima. Sanja je imala i po 200 koncerata godišnje. Imali su sve manje vremena za sebe. Nakon godinu dana odlučili su da raskinu. Ostali su dobri prijatelji i narednih godina su se često viđali u Zagrebu, kada god su to obaveze dozvoljavale.

U junu 1993. godine u Nemačkoj poginuo je slavni košarkaš Dražen Petrović. Vozilom je upravljala devojka Klara, mađarska košarkašica i manekenka.

Sanja Doležal je ljubav pronašla pored Nenada Šarića, bubnjara grupe Novi fosili. Bili su u braku 19 godina. Šarić je preminuo 2012. godine.