Jezive pretnje smrću sportistima širom planete uzele maha. Sajber nasilje nemilosrdno prema sportistima!

Jezive pretnje smrću sportistima širom planete su sve češće. Samo u poslednjih nedelju dana zabeležena su dva slučaja. Vrhunskom fudbaleru i teniseru manijaci prete smrću.

Kristijan Pulišić, igrač Milana, pre nekoliko dana je dobio pretnje smrću. Nakon utakmice njegovog kluba protiv Lacija u italijanskom prvenstvu dobio je brojne uvrede i pretnje smrću.

Kristijan Pulišić je bio u centru pažnje kada se sukobio sa protivničkim igračem Lukom Pelegrinijem. Pulišić je tokom koškanja pao na travu. Isključen je fudbaler Lacija Pelegrini.

Pulišić je dobio mnogo pretećih poruka. Jedan od navijača napisao je američkom fudbaleru:
„Umri od raka, g…. jedno, možda ćeš odleteti u vazduh sa svojom porodicom“.

Drugi je napisao:
„Ne želim da umreš, već da polako patiš svakoga dana. Potroši sav novac na lekove, neka ti umre majka“.

Bolje nije prošao ni uspešni mladi teniser Holger Rune. Postao je meta brutalnih pretnji smrću. Pojavile su se preteće poruke upućene teniseru, u kojima se pominje čak i upotreba noža.
„Je**ni ku**in sine. Čekam te. Uloviću te i zariću ti nož u vrat, a onda ću odseći tvoju glupu glavu. Biće u svim vestima. Prokletstvo, to će da bude lekcija i za sve ostale. Je**ni šljam. Dolazim po tebe, umrećeš od tupog noža“ – stoji u objavama na društvenim mrežama.

Policija je već uključena u istragu ovog slučaja.

Crnogorska teniserka Danka Kovinić je česta meta navijača.
J**** prljavo smeće, skoči sa mosta i učini mnoge ljude srećnima. Prljava k***“, bio je jedan od sramnih komentara.
„J**** idiote, umri!“
„K****, j**** ti sve mrtvo i živo što imaš. Jesi čula kada te nađem u Beogradu odseći ću ti obe ruke k******“, bio je jedan od najodvratnijih komentara.

BUENOS AIRES, ARGENTINA – NOVEMBER 16: Lionel Messi of Argentina gestures during a FIFA World Cup 2026 Qualifier match between Argentina and Uruguay at Estadio Alberto J. Armando on November 16, 2023 in Buenos Aires, Argentina. (Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Lionel Mesi, imao je velikih problema u životu zbog manijaka.
Lionelu Mesiju su dvojica razbojnika ispalila čak 14 metaka na prodavnicu koja je u vlasništvu članova familije njegove supruge Antonele. Srećom, žrtava nije bilo, ali je Mesiju ostavljena užasna poruka!
„Mesi, čekamo te. Javkin (gradonačelnik Rosarija, prim. aut.) je narko diler, on te neće zaštiti“, poručeno je fudbalskom superstaru.

Ovakvi slučajevi ukazuju na hitnu potrebu da se svaka vrsta nasilja tretira ozbiljno i da se preduzmu odgovarajuće mere zaštite i sprečavanja ovakvih incidenata.