Policija joj merila dužinu seksualnog odnosa, a ona to nije znala… (Video)

Katarina Vit je dvostruka Olimpijska prvakinja, četvorostruki prvak sveta kao i šestostruki prvak Evrope. Kad kažete da je Katarina Vit bila najbolja klizačica svih vremena, naći će se mnogi koji će tvrditi da niste u pravu, ali retko ko se neće složiti da je bila najlepša. Osamdesetih godina muškarci su uzdisali za njenim izvajanim telom, bujnim poprsjem i prelepim licem. Međutim, to je zanimalo i tajnu službu Nemačke Demokratske Republike (DDR), zloglasnu Štazi!

Katarina se prvi put pojavila na klizačkoj sceni na Svetskom prvenstvu u Kopenhagenu. Odmah je osvojila bronzanu medalju. Iste godine osvojila je i drugo mesto na evropskom prvenstvu. Sledeće godine bila je druga u Evropi i četvrta na svetu.

U Sarajevu, na Olimpijadi, je Katarina na zaprepašćenje mnogih osvojila zlato. Nemica je uspela da izvede tri trostruka skoka u slobodnom programu, što do tada nije bilo viđeno u ženskom klizanju.

Posle Sarajeva usledila je prava vladavina Katarine Vit ledenim pločama širom sveta. Bila je evropska šampionka 5 puta uzastopno, a svetsku titulu je uzela na 4 od narednih 5 prvenstava. Zlato joj je izmaklo samo 1986. godine, a tada je bila druga.
Sve vreme je pomerala granice akrobatike i gracioznosti u takmičenjima. Pomerala je granice i sa atraktivnim, neretko i provokativnim kostimima koje bi nosila na takmičenjima. Niko se nije bunio osim onih koji pišu pravila i onih koje su gubile.

Na Olimpijadi u Kalgariju ponovo je osvojila zlato pobedivši legendarnu Debi Tomas. Slobodni program klizala je uz Karmen Žorž Bizea. Karmen, koju je Katarina Vit izvela na Olimpijskim igrama u Kalgariju 1988. godine ušla je u anale svetskog klizanja. Po ovoj izvedbi je godinu dana kasnije snimljen film „Karmen na ledu“ u kom je igrala Vitova.
Godine 1988. započinje profesionalnu karijeru sa Brajanom Boitanom. Turneja po Americi je trajala tri godine. Njihov šou „Klizanje – Vit i Boitano“ je bio toliko uspešan da je Medison Skver Garden prvi put u 10 godina bio rasprodat zbog jedne klizačke manifestacije.


Katarina Vit je obradovala ceo muški svet slikavši se za Plejboj. To je drugi najprodavanijiji broj popularnog časopisa još od prvog broja, kada je naslovnu stranu krasila Merilin Monro.
Na televiziji vodi emisiju „Zvezde na ledu“. Imala je epizodne uloge u filmovima a pojavljivala se i u serijama. Objavila je autobiografiju nazvanu „Između obaveznog i slobodnog“, kao i roman pod naslovom „Samo sa strašću“. Ceni se da je zaradila 75 milona dolara u karijeri.
Posle pada Berlinskog zida, odnosno DDR-a, Katarina je došla u posed svog dosijea. Za časopis „Mejl on sandej“ jednom prilikom otvorila dušu i obelodanila svoja saznanja.Doživela je veliki šok kada je saznala koliko su rano počeli da je nadziru.

 


„Ima osam godina i jako je talentovana“, prva je upisana rečenica

„U jednom izveštaju napisali su da sam vodila ljubav u hotelskoj sobi od 20.00 do 20.07 sati! Zapravo sam sedela i razgovarala sa prijateljem. U jednom momentu smo zaćutali nekoliko minuta, i to je bio povod uhodi da napiše glupost“, tvrdi klizačica.

Da bi joj uništili privatni život,komunisti su joj najveću ljubav poslali u vojsku u najudaljeniji kraj DDR.

„Tri dana mi je trebalo da dođem do njega da bi bili zajedno na vikendu. To nam je prekinulo vezu, a ja sam bila uništena“, opisuje Katarina.

Sa muškarcima Katarina nije nikada bila uspešna kao što je bila na ledu. Iako je popis momaka Katarine Vit dugačak, ona nikada nije bila u braku i nema decu.