Uhapšena četiri rukometaša jer su mučili mlađe saigrače

Policija je pokrenula istragu protiv četiri igrača Rukometnog kluba Kozara iz Kozarske Dubice zbog sumnje da su fizički i psihički zlostavljali mlađe saigrače.

Zbog događaja iz svlačionice RK Kozara istupio je iz Prve lige Republike Srpske. Mlađi igrači, koji su ove godine priključeni prvom timu, mesecima su bili izloženi nasilju u svlačionici.

Nasilnici su mlade kolege batinama kažnjavali za greške na terenu. Iz Policijske uprave Prijedor potvrđeno je za RTRS da su nakon prijave uhapšene četiri osobe.
-„Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica 19. oktobra lišili su slobode četiri lica iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

O kvalifikaciji krivičnog djela izjasnio se tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor pod čijim nadzorom se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje i kojem će se po kompletiranju predmeta dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Četvorica igrača optuženih za nasilje isključena su iz seniorske ekipe.

Rukometni klub Kozara ovim povodom objavio je saopštenje, u kojem se navodi da je klub zbog „nemilih dešavanja“ u svlačionici odlučio da istupi iz Prve lige RS.
Deci igračima, koji su pretrpili fizičko i psihičko nasilje ponudićemo stručnu i svaku drugu pomoć. Nastojaćemo i sve radimo, da uz pomoć svih što prije ih vratimo u normalan život.
Sarađivali smo i sarađujemo s institucijama u postupku koji se vodi i ostajemo na raspolaganju dok se isti ne okonča. Takođe obaveštavamo javnost da će klub u skorije vreme, raspisati redovnu izbornu skupštinu kluba gde pozivamo građane i rukometnu javnost da uzmu učešće“, saopšteno je iz RK Kozara.

Nezvanično se saznaje da postoje i video snimci maltretiranja mladih rukometaša Kozare.