Ovo su roditelji Zlatana Ibrahimovića. Ko je misteriozna sestra Ibrina rođena sestra?

Život Zlatana Ibrahimovića uvijek je u centru pažnje. On je dete Šefika Ibrahimovića i Jurke Gravić. Poznato je da mu je otac Bosanac, a majka Hrvatica, dok je on rođen u Švedskoj.

Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz Zadra. Roditelji su se razveli pre nego što je napunio dve godine. Zlatan i njegova starija sestra Sanela nastavili su da žive s majkom, zajedno sa polusestrama i polubratom.

Zlatan je odrastao u Rosengardu, predgrađu Malmea, kvartu u kojem je svoj dom pronašlo puno imigranata. Otac Šefik je bio domar. Odlukom socijalnih radnika, on je dodijeljen majci, a njegova sestra Sanela ocu.

Zlatan nije mogao bez sestre pa je i on prešao da živi kod oca. Kod oca su živeli dok sud nije promenio odluku pa i kćerku dodelio majci. Život s ocem nije bio nimalo lak. U frižideru nije ništa bilo za jelo, samo pivo.

Šefik Ibrahimović se nakon što je većinu života proveo radeći kao domar, okušao se i kao pevač narodne muzike. Zlatan je svoj težak život s ocem opisao u autobiografskoj knjizi ‘Ja sam Zlatan Ibrahimović’.

Njegova majka, Jurka Gravić, je radila kao čistačica da bi prehranila decu. Prema Zlatanovim rečima, majka je znala i da ih grdi i da ih tuče, ali je neizmerno volela svoju decu. Da bi prehranila svoju porodicu, Jurka Gravić radila je nekada i po 14 sati dnevno. Majka Zlatana Ibrahimovića dala je sve od sebe da njenoj deci ništa ne fali.

Uvek je imala moju ljubav. Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Pagu da bude bliže sestrama. Želimo joj poslati Maksija i Vincenta, same, bez mame i tate. Treba da se nauče samostalnosti. Želim da neko vreme provedu u Hrvatskoj s bakom, koja ih može što šta naučiti – napisao je Ibrahimović u svojoj autobiografiji.

Zlatanova sestra Sanela ne voli da se javno eksponira pa se o njenom životu jako malo zna. Ono što jeste poznato jeste da živi u Malmeu, u neposrednoj blizini Muzeja moderne umetnosti u tom gradu. Na njoj je i apartman u Novalji.

O Jurkinom životu za medije je govorio je njen brat Gojko Gravić koji živi u Prkosu. On je rekao kako je Jurka otišla sa 17 godina da radi u Nemačku, gde je upoznala Anića iz Kruševa kraj Zadra. Njemu je rodila dve ćerke, Moniku i Violetu.

Kad se brak raspao, udala se za kafanskog pevača Šefika Ibrahimovića. Njemu je rodila dvoje dece, Zlatana koji je postao fudbalska legenda i ćerku Sanelu.

Zlatan je deo miliona uspeo da prebaci na firme koje je poverio majci i polubratu Aleksandru. Zlatanova je majka rodila je peto dete u vanbračnoj vezi i taj se Zlatanov polubrat zove Aleksandar Đorđević. Zlatan je imao i polubrata Sapka, kojeg je dobio njegov otac.

Sapko je nažalost preminuo 2014. godine u 41. godini, što je Zlatana strašno pogodilo.

Zlatan je majci kupio crkvu u Švedskoj za 9,24 miliona evra. Ocu Šefiku sin je kupio novi krov nad glavom i to u ekskluzivnom delu Malmea.