Kik-bokseru život zadao najteži udarac. Ćerka rođena sa oštećenjem mozga.

Nenad Pagonis je srpski kik-bokser u najtežoj kategoriji. Rođen je 1987.godine u Novom Sadu. Sa 17 godina ušao je u ring i postao najuspešniji srpski kik-bokser u istoriji. Deset puta je bio svetski i evropski šampion. Napisao je roman. Piše pesme. Ima rok grupu. Ima dvoje dece.

Nenad Pagonis je devet godina proveo u braku sa Majom Brunker. Imaju ćerku Tesu i sina Vladimirosa. Rođenje prvog deteta, ćerke Tese obeležila je trauma koju nikada neće zaboraviti. O tome je Nenad govorio za podkast MMA Institut.
Maja je imala savršenu trudnoću, sve je bilo u najboljem redu. Otišla je na porođaj, a ja sam sa drugom čekao da mi jave vesti iz porodilišta. Zove me drugar koji ju je porađao i kaže zabrinuto: „Brate, ništa ne brini, biće sve u redu”. Čim sam čuo „biće sve u redu”, znao sam da nešto nije kako treba. Pokušao je da me uteši, pa je dodao: „Beba je imala neke komplikacije i mora na intenzivnu negu, ali biće dobro.”

Nenad je odmah seo u kola i otišao u bolnicu, gde mu je doktorka saopštila strašnu prognozu da se dete zaglavilo u porođajnom kanalu, da je ostalo bez kiseonika i da ima oštećenje mozga.
Bio je to drugi najteži udarac koji sam dobio u životu, posle očeve smrti ‒ priznao je Nenad.
Došao sam kući i plakao celu noć. Pazi sad, savršena trudnoća i dobijamo dete sa cerebralnom paralizom.

Nenad Pagonis i Maja Brunker nisu ni pomišljali na predaju.
Posete su bile svaki dan od 12 do 14 i od 18 do 19 h. Rekao sam Maji da ćemo dolaziti prvi i odlaziti poslednji. Tako je i bilo. Moja ćerka je bila na terapiji hlađenjem, spustili su joj temperaturu tela na 30 stepeni i uspavali je sedativima. Trebalo je da spava tri dana, da joj se mozak odmori, pa šta bude. Imala je srednje oštećenje mozga. Doktori su nam rekli da je situacija teška i da ne očekujemo previše.

Maja i Nenad su dva puta dnevno obilazili ćerku.
Po sat vremena sam masirao bebina stopala, akupunkturne tačke koje stimulišu rad mozga. Pevali smo joj na uvo „Džemper za vinograd”, pesmu Miladina Šobića koju smo često svirali dok je Maja bila trudna. Govorili smo joj da je volimo i da će sve biti u redu.

Desetog dana trebalo je da doktori bebu skinu sa aparata. Nenad i Maja su otišli u bolnicu kao da idu na izvršenje smrtne kazne.
Očekuješ da čuješ vest života, da li će dete biti ometeno u razvoju. Sećam se, otvaraju se vrata, meni svaki sekund traje kao jedan sat. Čekam da vidim doktorkino lice. Ona prelazi iz jedne sobe u drugu, baci pogled ka nama i prođe. Zatim se vratila, pogledala u nas i pokazala palac podignut nagore.

Desilo se nešto neverovatno. Ultrazvuk nije pokazao nikakvo oštećenje mozga i svi nalazi su bili čisti.
Lekari nisu mogli da poveruju u ono što vide, pa su je poslali na još jedan skener u Kamenicu, da provere da se nije potkrala neka greška. Srećom, sve je bilo u najboljem redu ‒ zaključio je Nenad Pagonis.

Posle rođenja ćerke Nenad i Maja su bili zabrinuti kako će proći porođaj sina. Srećom porođaj je prošao bez komplikacija.
Ćerka sada svira violinu. Nenad je dobro upamtio reči doktorice da ne očekuje da će Tesa biti mnogo pametna. Kad je imala četiri godine Tesa je počela da ide na privatne časove violine. Sada ide u muzičku školu. Na mamu Maju je umetnica. Voli da vaja i slika.