Novakov otac Srđan o neprijatnom iskustvu koje je imao sa zelenašima

Prema mišljenju mnogih Novak Đoković trenutno je najbolji teniser planete i apsolutni je GOAT ovog sporta.Nole vlada tenisom godinama i nema nameru da se zaustavi. Početak Novakove karijere bio je veoma težak. Sada Novakova porodica živi kvalitetno i ništa im ne manjka, mada nije uvek bilo tako.

U podkastu „Biznis priče“govorio je Novakov otac Srđan o veoma bolnom i neprijatnom iskustvu koje je imao sa zelenašima. Da bi Novak nastavio uspešnu karijeru, jer je u svom uzrastu bio najbolji u Evropi, trebala su ogromna sredstva. Srđan je morao da pozajmi novac zbog Novaka, te se našao u užasnoj situaciji.

Najgore situacije su u stvari bile to pozajmljivanje para od tih lihvara. Odvratnih lihvara, zelenaša! Evo jedan primer, prvi Novakov odlazak u Ameriku kada je imao 15 godina zajedno sa mnom na juniorski grend slem. Pošto sam ja rezervisao kartu, morao sam sutra da je uplatim – počeo je priču Srđan Đoković.

Zajedno sa drugom sam otišao kod tog zelenaša i on me je pitao što, pa sam mu objasnio. Novak je u tom trenutku bio prvi do 16 godina u Evropi. Pitao me je zelenaš da li žurim, rekao sam moram da uplatim karte sutra jer će mi propasti. Pitao je koliko mi treba, a ja sam rekao 5.000 dolara na dva meseca. A on kaže ovako: „Kod mene je kamata 12% mesečno, ali za tebe je 15% jer žuriš“-nastavio je Srđan.

Srđan je uzeo taj novac jer je znao da Novak ne sme da se zaustavi i uništi karijeru.
– Ja sam ga gledao nekoliko sekundi, pa sam rekao nema problema. Uzeo sam one pare, otišao kući, zaključao se u kupatilo i razlupao sve živo! Jer je trebalo za mog sina, za mog sina i njegovu karijeru! Da je trebalo za mene i za moj život, ne bi mogli da me maknu od njega jer bih mu popio svu krv iz žila! Zamisli rečenicu, kod mene ti je 12%, ali za tebe je 15% jer žuriš – zaključio je Srđan Đoković.

Nije ovo jedino neprijatno iskustvo koje je Srđan imao i nije jedini put da je tažio pomoć zelenaša. Poznato je da je pokušavao da pozajmi novac od Lepe Brene i Bobe Živojinovića i da su ga oni odbili.

Sada porodica Đoković ne mora da brine o ovim stvarima jer je Nole tokom karijere zaradio dovoljno kako bi zbrinuo čitavu familiju i potomke. Ali naučio je mnogo iz iskuatva svojih roditelja. Novak se sad bori da i drugi igrači na ATP turu mogu lakše da prođu kroz karijeru.

 

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije