Čovek koga danas mrzi cela Hrvatska. Modrić plakao pred kamerama, a Dalić zaplakao na konferenciji.

U okviru treće runde grupne faze Evropskog prvenstva, fudbaleri Hrvatske odigrali su 1:1 sa Italijom. Do poslednje sekunde meča imala je Hrvatska sve u svojim rukama. Matija Zakanji uspeo je da savlada Livakovića. Tako je porušio sve snove hrvatskoj reprezentaciji kao kulu od karata.

Mediji u Hrvatskoj glavnog krvica vide u holandskom arbitru Deniju Makeliju. Oni glavnog krivaca za neuspeh, ne vide u svojim lošim igrama, već u holandskom sudiji.

U tekstu pod naslovom „Ko je čovjek kojeg danas mrzi cela Hrvatska? protala“večenji.hr“optužuju sudiju za navijačko suđenje i pitaju se zašto im je ukrao snove.

Stadion „Red Bul“ arena u Lajpcigu Luka Modrić je napustio u suzama. Pošto nije iskoristio penal Luka Modrić je postigao gol u 55. minutu. Matija Zakanji je u osmom minutu sudijske nadoknade pokvario snove igračima i navijačima Hrvatske.

Fudbal je okrutan – rekao je uplakani Luka Modrić.

Na pitanje novinara da li je ovo bio poslednji meč Luke Modrića u reprezentaciji, Luka je odgovorio:
Videćemo, nije sada vreme za te priče. Ja bih volio da mogu večno da igram fudbal, ali sigurno je da će doći trenutak kada ću morati da stanem. Nastaviću da igram i dalje i ne znam još koliko, pa ćemo videti. Stresno je, jer borili smo se kao lavovi, a fudbal je bio okrutan danas, kao i u našoj prošloj utakmici (protiv Albanije). Primili smo dva gola u poslednjim sekundama utakmice. Nekad ti fudbal da, nekad ti uzme, a izgubiti na ovaj način… Nismo izgubili, ali teško je naći neke reči da bih opisao svoje trenutno stanje, kao i stanje svojih saigrača.

Posle nešto više od 12 sati nakon bolnog remija sa Italijom i gola primljenog u poslednjem minutu utakmice, selektor Hrvatske Zlatko Dalić obratio se naciji. Izjavio je da preuzima odgovornost za neuspeh, da nema nameru da napušta kormilo reprezentacije i da je nezadovoljan suđenjem glavnog arbitra Danija Makelija.

Fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske ostala je još samo teoretska šansa da će se plasirati u osminu finala Evropskog prvenstva. Mnogo je toga što se mora poklopiti, ali nada umire poslednja.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije