Preminuo Dragan Kapičić

Bivši košarkaš Crvene zvezde i proslavljeni reprezentativac Jugoslavije, Dragan Kapičić preminuo je u 76. godini.

Rođen je 7. avgusta 1948. godine. Najveći deo profesionalne karijere proveo je u Crvenoj zvezdi. Devet godina nastupao je za beogradske crveno-bele. Na kraju igračke karijere nastupao je i za nemački Saturn iz Kelna.

Dragan Kapičić je najbolji strelac u istorji Crvene zvezde. Sa Zvezdom je bio dva puta prvak države. Sa Zvezdom je osvojio i tri Kupa Jugoslavije kao i jedan i Kup pobednika kupova.

Dragan Kapičić u svojoj kolekciji ima sedam zlatnih medalja i tri srebrene medslje sa evropskih i svetskih prvenstava.

2007.godine izabran je za predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Diplomirao je na Višoj ekonomskoj školi odsek spoljna trgovina. Oženjen je Bebom Žugić, glumicom sa kojom ima dva sina.

Crveno-beli su se emotivno oprostili od Kapičića.
„KK Crvena Zvezda sa velikim žaljenjem i tugom obaveštava javnost da je legenda jugoslovenske i srpske košarke i našeg kluba, Dragan Kapičić, preminuo u Beogradu u 76. godini života.

Život mu je bio neraskidivo vezan za Crvenu zvezdu, prvo kao igrača, kasnije i funkcionera kluba. Bio je jedan od najbolji košarkaša u istoriji našeg kluba.

Uz dve titule prvaka i tri nacionalna kupa, u istoriju se za sva vremena upisao 1974.godine osvajanjem trofeja Kupa pobednika Kupova u Udinama, gde je u finalu protiv Zbrojovke ubacio 23 poena i dao ogroman doprinos u osvajanju prvog međunarodnog trofeja u istoriji jugoslovenske košarke.

Tokom 80-tih i 90-tih godina 20.veka obavljao je funkciju direktora KK Crvena zvezda, a bio je član Skupštine KK Crvena zvezda u više mandata.

KK Crvena zvezda svi zaposleni, igrači i menadžment, izražavaju najdublje saučešće porodici našeg Dragana Kapičića“, navodi se u saopštenju.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije