Poceko napravio haos na konferenciji za štampu. Hteo da pobegne i vikao nepravda.

Đanmarko Poceko je posle poraza od Sjedinjenih Američkih Država i ispadanja sa Svetskog prvenstva pravio cirkus na konferenciji za medije.
Nakon teškog poraza od Sjedinjenih Američkih Država u četvrfinalu (100:63) Italija se neće boriti za medalju na Svetskom prvenstvu u košarci.

Đanmarko Poceko je ponovo po občaju pravio predstavu od konferencije za medije. Žalio se na sistem takmičenja, poredio je svoj tim sa bumbarima, a na kraju je hteo da pobegne!
„Moji igrači su kao… Kako se zove ta životinja, ona ne leti… Bumbar! Oni ne lete, znali su da ne znaju da lete, a ipak su došli ovde. Moji igrači nisu zaslužili da igraju protiv Amerike jer su bili prvi u grupi i to je to. To je sport. Volim sve moje igrače i pre meča, a sada čak i više. Čak i više“, rekao je on.

Nikolo Meli, kapiten Italije smatra da je njegov tim trebalo da dobije lakšeg protivnika u četvrfinalu i da su „Azuri“ zaslužili više.
„Mislim da smo uradili sve što smo mogli u našoj grupi, bili smo prvi, ali vrlo sam ponosan da budem deo ovog tima. Zaslužili smo više od četvrfinala, ali treba naučiti da prihvatimo poraz. Bićemo tu sledećeg leta i probati da se plasiramo na Olimpijske igre, a ako se to ne desi vratićemo se sledećeg leta, sledećeg leta…“, rekao je on.

Poceko krenuo da aplaudira, rekao: „To je to!“ i krenuo napolje! Jedva su ga zadržali. Odgovorio je još samo na nekoliko pitanja svojih novinara.