Plakao na olimpijskom postolju! Ljubio sliku tragično nastradale žene. (Video)

Žena mu je poginula u saobraćajnoj nesreći, ali je on održao obećanje njoj i osvojio zlatnu medalju na Olimpijadi.
Matijas Štajner je obećao svojoj ženi da će osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Dizač tegova svetske klase već je imao mnogo sportskih uspeha. Supruga Suzan mu je bila najveći navijač.

Sudbina se poigrala sa Matijasom i sa Suzan. Suzan je izgubila život u saobraćajnoj nesreći u leto uoči Igara i nije doživela da vidi muža kako se takmiči u Pekingu.

Matijas nije odustao. Uprkos svim naporima i treninzima, nije uspevao da podigne težinu s kojom bi mogao da parira najvećim rivalima. Ostao mu je još samo jedan krug – još jedna šansa da ostvari željeni san i obećanje pokojnoj supruzi.

Trebalo je da podigne 10kg više – da napravi ogroman podvig – da bi osvojio zlato. Prišao je tegovima sa neverovatnom odlučnošću, zatvorio oči i izveo dizanje bez greške – podigao je 258kg! Ukupan njegov rezultat je bio 461kg čime je osvojio olimpijsko zlato.

Zabeleženo je kako Matijas pada na zemlju, smeje se i plače, a zatim i kako prima toliko željenu medalju na pobedničkom podijumu.
Gušeći se u suzama, držao je i fotografiju svoje supruge. Poljubio ju je, pa se i slikao pokazujući svima koliko je bila lepa.

„Uspeo sam da podignem tu težinu zato što sam osećao tako snažnu unutrašnju želju. Nisam sujeveran tip, ne verujem u više sile, ali nadam se da me je videla. Želeo bih da verujem u to“, izjavio je Matijas.

Nakon završene karijere, sportista je uspeo da smrša više od 40 kilograma i danas živi zdravim životom.

Našao je sreću i utehu kraj plavokose Inge koja mu je nova podrška u svemu.