Veliko humanitarno srce Fondacije Mozzart

Košarkaši Partizana su poraženi od Igokee, ali su veliku pobedu za male divove odneli crno-ljubičasti! Borba košarkaša Partizana u uzbudljivom meču ABA lige ujedno je bila i bitka za prevremeno rođene bebe, a na dresovima su dominirali ljubičasti tonovi, koji su simbol lampe u inkubatoru.

Sjajnu akciju uoči Svetskog dana najmlađih heroja, 17. novembra, podržala je Fondacija Mozzart, koja je nagrađivala skokove i poene na ovom posebnom susretu u „Areni“ i na kraju izdvojila 1.520.000 dinara za novi inkubator u Kliničkom centru Niš!

Do poslednjeg zvuka sirene se domaćin borio da stigne visoko vođstvo tima iz Laktaša, uz ovacije onih koji se nikada ne predaju. Najhrabriji borci i njihovi roditelji iz Udruženja „Mali div“ bili su specijalni gosti na ovom meču i ljubičastim balonima su euforično mahali posle svakog pogotka. I Mozzart je bio u tonovima koji asociraju na humanost, a četa Željka Obradovića je u svaki napad jurišala sa dodatnim motivom. Poeni sa linije za slobodna bacanja vredeli su 15.000, za dva 20.000, a trojke 30.000. Kao da su se dogovarali, crno-beli su pogodili za tačno milion dinara!

Na ljubičastom semaforu brojali su se precizni šutevi košarkaša Partizana, ali i skokovi crno-belih, jer borba ispod samog obruča možda i najbolje oslikava koliko tešku bitku vode prevremeno rođene bebe.

Partizanovi igrači potrudili su se da uhvate što više lopti za male divove (26), jer su i skokovi vredeli 20.000 dinara, pa je na kraju Fondacija Mozzart izdvojila ukupno 1.520.000 dinara za nastavak velike akcije opremanja odeljenja za neonatologiju širom Srbije.

Fondacija Mozzart je samo ove godine obezbedila inkubatore za porodilište u Prokuplju, za Opštu bolnicu u Paraćinu, kao i za jedino seosko porodilište, u Pasjanu nadomak Gnjilana. Ovoga puta će velika donacija otići Kliničkom centru Niš. To je ukupno 30. inkubator koji je Mozzart uručio u sklopu društveno odgovorne misije, a četvrti u 2024.

U svetu godišnje se pre vremena rodi 15.000.000 beba. To predstavlja oko 10 posto od ukupnog broja rođene dece. U Srbiji se godišnje prevremeno rodi oko 4.000 beba. To je približno 11 beba dnevno. Neke od njih na rođenju imanju manje od 1.000 grama, a akcije u sklopu ljubičastog novembra su divan način da se malim borcima pruži velika podrška.

Posebni dresovi u kojima je nastupio Partizan naći će se u prodaji u petak 17. novembra, na Svetski dan prevremeno rođenih beba. Sto dresova po ceni od 6.000 dinara biće dostupno u crno-belom šopu ispred „Štark arene“, a prodavaće se od jutra do početka utakmice sa Albom.
Navijači su preko društvenih mreža izrazili simpatije prema crno-ljubičastoj kombinaciji, a šansu da dođu do ovog dresa narednih dana imaće i preko profila Fondacije Mozzart na Instagramu.

Veliko hvala Fondaciji Mozzart!

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije