Kanita Brka čudo od deteta. Kanita novi stipendista kompanije Mozzart.

Kanita Brka se atletikom bavi samo pet godina. Za njeno ime se već čulo izvan granica BiH. Ova devojčica ima samo12 godina, a ima više medalja nego godina života. Višestruka je prvakinja BiH u bacanju kugle i državna rekorderka za mlađe kategorije.

Atletski stručnjaci je smatraju velikim potencijalom. To su prepoznali i u kompaniji Mozzart. Izabrali su je za svog novog stipendistu.
Prije svega, čast mi je da me jedna velika kompanija, kao što je Mozzart, stipendira. Drago mi je što podržavaju uspjehe mladih sportista. Ova podrška mi mnogo znači jer, zahvaljujući Mozzartu, mogu da učestvujem na većem broju takmičenja. Hvala im što su prepoznali moj talenat– poručuje uspješna mlada bacačica kugle.

Kanita je rođena 2011. u Zenici. Počela je da trenira sa sedam godina u Atletskom klubu Zenica. Na Državnom prvenstvu za cicibane 2019. ostvaruje svoj prvi, veliki uspjeh i postaje prvakinja BiH. Višestruka je osvajačica titule prvaka u konkurenciji cicibana,a ima više titula i u konkurenciji pionira. Kanita je ostvarila najbolje rezultate u istoriji atletike u BiH za njen uzrast.

U narednom periodu želi da nastavi kontinuitet dobrih rezultata i da u skorijoj budućnosti ispuni norme za velika takmičenja. Za sve buduće sportske nade, Kanita ima jasnu poruku.-„Poručila bih mladima i svima koji se bave mojim sportom da nastave uporno trenirati jer će se trud jednoga dana isplatiti.“

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije