Humanost je dobila još jednu adresu – Fondaciju Mozzart.

Kompanija Mozzart poznata je već duže od dve decenije. Kompanija Mozzart je početkom godine formirala Fondaciju Mozzart. Fondacija Mozzart nastavlja tradiciju društveno odgovornog rada po kojem je kompanija Mozzart poznata. Za samo nekoliko meseci brojne donacije stigle su od juga do severa naše zemlje.

U okviru akcije „Sto terena za jednu igru“ izgrađena su dva košarkaška terena. Terene sa sa svojim imenom dobili su Marko Kešelj i Aleksandar Saša Đorđević. Održana je i humanitarna utakmica „Mozzart Fondacija Koš za sreću“. Mnogobrojne poznate ličnosti i publika su igrali za isti cilj – novi dom porodice Rajković. Fondacija Mozzart organizovala još jedan Mozzart dijabetes kup u Kragujevcu. Mozzart dijabetes kup je okupio veliki broj takmičara i posetilaca koji su obavili besplatne zdravstvene preglede.

Održana su finala SportMe lige u amaterskom fudbalu, Mozzart košarkaške lige i Ragbi kupa. U okviru Mozzart Bet Superlige nagrađuju se fudbaleri u akciji Igrač kola i Igrač meseca. Nagrađeni fudbaleri svoju nagradu doniraju u humanitarne svrhe. U saradnji sa Akademijom Rebrača organizovan je otvoreni čas košarke na kojem je Fondacija Mozzart najbolje nagradila stipendijama za kamp na Zlatiboru.

Fondacija Mozzart otvorila je svoju prvu EKO teretanu na Zlatiboru. Pored pešačke staze koja vodi do spomenika, zelene površine sada krase multifunkcionalne sprave za vežbanje, napravljene od drveta izvučenog iz reke.

Humanost nije izostala ni na sportskim događajima. Fondacija Mozzart na utakmicama KK Partizan Mozzart Bet u okviru Evrolige donirala gotovo 30.000 evra za lečenje dece, pomoć udruženjima i opremanje zdravstvenih ustanova kroz šutiranje humanitarnih trojki.

Fondacija Mozzart je nastavila sa programom podrške mladim talentima. Pomoć je stigla za trinaestogodišnjeg tekvondistu Nikolu Kiša koji je ukazano poverenje opravdao kada je njegov tim nedavno osvojio titulu najboljeg muškog kadetskog tima u Srbiji, kao i za teniserku Petru Drezgić.

Ovo je samo jedan deo akcija Fondacije Mozzart u okviru sporta. Fondacija ima i bezbroj akcija i u okviru zdravstva, ekologije i kulture. Fondacija pruža pomoć drugim humanitarnim organizacijama i ulaže u mlade talente.

Iako na tržištu Kenije posluje tek nešto duže od pet godina, društveno odgovornim radom i snažnom podrškom zdravstvenom sistemu kompanija Mozzart već je ostavila dubok trag u ovoj afričkoj zemlji.

Izvor: nova.rs

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije