Veliko srce senegalskog fudbalera (Video)

Sadio Mane je senegalski fudbaler koji nastupa za saudijski klub El Nasr i senegalsku reprezentaciju. Rođen je 1992.godine. Za reprezentaciju Senegala odigrao je 97 utakmica i postigao 37 golova.

Sadio Mane, senegalski fudbaler, je bezbroj puta dokazao da je čovek velikog srca.

Posle završetka sezone 2021/22 iako je odigrao 51 meč za Liverpul tada njegov klub i branio boje Senegala na Kupu Afrike, kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i za naredni Kup Afrike našao je vremena da u svom Senegalu odigra i humanitarni meč. Meč je igran na teškom blatnjavom terenu bez trave. To Maneu nije smetalo. Umesto da glumi veliku zvezdu,što on u stvari i jeste on je igrao.

Senegalski fudbaler poznat je kao veliki humanitarac, koji je odrastao u velikom siromaštvu. Zato danas često pomaže zemljake. Pamti se i njegova izjava:
„Zašto bih kupovao 10 ferarija, 20 dijamantskih satova ili dva aviona? Pomogao sam da se izgrade škole, stadion i obezbedio odeću, obuću i hranu za ljude koji su ekstremno siromašni. Više volim da moji ljudi dobiju malo od onoga što mi je život dao.“

Maneu novac nikada nije bio na prvom mestu, a u narodu je poznat kao skroman fudbaler koji često donira u humanitarne svrhe. Rođen je u selu Bambali u Senegalu, a sada, nakon što je postao jedan od najboljih fudbalera sveta, često donira novac svojim sunarodnicima i komšijama.

Frenk Kalid, poznati britanski biznismen, preduzetnik, filantrop i zaljubljenik u film i fudbal objavio je na Tviteru u šta je sve Mane uložio kako bi Senegal i rodno selo modernizovao.
„Sagradio je bolnicu od 455.000 funti i školu od 250.000 evra u svom selu, Bambali. Svakoj porodici u selu daje 70 evra mesečno. Obezbedio im je 4G internet. Gradi benzinsku pumpu i poštu. U njegovom selu živi 2.000 ljudi“, napisao je Kalid.

Svaka čast i veliko poštovanje.