Reprezentativci Australije doniraju novac za stradale u Gazi

Fudbaleri Australije odlučili su da pred predstojeću utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv reprezentacije Palestine naprave lep gest. Kako navodi I-es-pi-en, igrači su odlučili da doniraju deo prihoda sa te utakmice u humanitarne svrhe za stradale stanovnike Gaze.

epa10253999 Players of Australia line up for the FIFA World Cup 2022 Asian Qualifiers playoff soccer match between the United Arab Emirates and Australia in Al Rayyan, Qatar, 07 June 2022. Back from L: Goalkeeper Mathew Ryan, Bailey Wright, Jackson Irvine, Kye Rowles, Mathew Leckie, and Ajdin Hrustic. Front from L: Aaron Mooy, Craig Goodwin, Martin Boyle, Aziz Behich, and Nathaniel Atkinson. EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL *** Local Caption *** 57734876

Kenguri će se u utorak uveče sastati sa Palestinom u Kuvajtu posle odluke da se premesti zbog situacije u regiji zbog rata Izraela i Hamasa.
Australijski sindikat fudbalera i Australijski savez, odlučio je da izjednači iznos koji će donirati fudbaleri.

Smrt civila je tragedija u svakom sukobu i to mora da bude prioritet razgovora. Bilo koji drugi pogled na to vodi do vrlo komplikovanog razgovora. U svom najjednostavnijem obliku, mislim da bi većina ljudskih bića zahtevala isto – rekao je Džekson Irvin, reprezentativac Australije koji je i predsednik sindikata igrača.

Poštovanje i za igrače i za Fudbalski savez Australije,

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije