Poznati sportista vođa kriminalne bande! Varali kladionice i otimali im novac!

Europol, Interpol i španska policija razotkrili su kriminalnu organizaciju koja je na neobičan način prevarila kladionice. Sumnjivo onlajn klađenja razotkriveno je pre tri godine. To je bio razlog da se pokrene istraga koja je kasnije donela šokantne rezultate.

U Španiji je osnovana kriminalna mreža koju čine državljani Bugarske i Rumunije. Otkriven je i način pomoću koga su nelegalno dolazili do novca.
Kriminalna banda je pronašla način da se posluži tehnologijom, odnosno satelitima. Preko satelita su uživo pratili razna sportska takmičenja. Tako su uspeli da vide rezultat i šta će da se desi pre nego što to registruju kladionice.

Imali su spremne naloge, pa su preko interneta lako mogli da naprave sigurne i velike uplate na klađenje. Napravili su niz prevara, inkasirali ozbiljnu svotu novca, ali nisu mislili da će biti sumnjivi kladionicama, pa zatim i policiji.

Nekadašnji bugarski stonoteniser je bio vođa organizacije. On je potplatio pojedine fudbalere koji su igrali za rumunske fudbalske klubove.
Najčešće su se kladili na utakmice u azijskim i južnoameričkim fudbalskim ligama, ali i u Bundesligi.

Koristili su lažna imena, a kako bi se obezbedili, platili su ozbiljan novac vlasniku jedne velike kladionice.
Uhapšene su 23 osobe. Policija je pretražila četiri kuće, zaplenila dve, kao i tri luksuzna vozila, dva satelita, uređaj za ometanje signala, 47 računa u banci, 80 mobilnih telefona…

Organizacija je bila povezana sa drugim kriminalnim grupama širom Evrope. Istražuje se se posebno nameštanje fudbalskih utakmica u Rumuniji gde je kriminalna mreža bila najaktivnija.

Vođa kriminalne organizacije, odnosno bivši bugarski stonoteniser, izručen je Španiji.

Deo grupe je još uvek u bekstvu. Istraga još nije završena. Nadležni organi čine sve da identifikuje korumpirane sportiste, koji su umešani u ovaj slučaj.