Sportisti, ljudi heroji! Sportisti koji nisu žalili novac kad je bilo najpotrebnije.

Navikli smo da nas mnogi sportisti usrećuju medaljama, peharima, osvojenim turnirima ali oni su u teškim vremenima dok se ceo svet borio protiv koronavirusa, otišli korak dalje.Novčanim donacijama, kao i donacijom respiratora i medicinske opreme naši proslavljeni asovi ojačali su zdravstveni sistem u borbi s opakim virusom.

Među prvima svoje veliko srce i humanost pokazao je Dejan Stanković, proslavljeni fudbaler, tada trener Crvene zvezde a sad Ferencvaroša.

Svoj narod nije zaboravio ni Novak Đoković koji je donirao milion evra za nabavku respiratora. Osim nesebične pomoći srpskom zdravstvenom sistemu, najbolji teniser sveta pomogao je i zemlju koju je korona nemilosrdno napala. Đoković je donirao pomoć italijanskom gradiću Bergamu koji je najviše pogođen korona virusom.

Pomoć je stizala sa svih strana, od Luke Jovića, Nikole Jokića, Ane Ivanović, Vlade Divca, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice

Postoji i veliki broj sportista koji su bili anonimni donatori, a takođe značajan je i broj onih koji su nesebično volontirali u tim teškim vremenima. Lazar Marković istakao se svojim gestom pri pomoći svojim starijim komšijama iz zgrade, dok su Milan Borjan i Dejan Tomašević volontirali iz prvih borbenih redova.

Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore i tada igrač Monaka Stevan Jovetić nije zaboravio Srbiju!
Svi su oni naši heroji.