Veliki fudbaler ogromnog srca! Nemanja Matić donirao u humanitarne svrhe veliki novac!

Fudbaler Nemanja Matić važi za velikog dobrotvora. To još jednom potvrdio na delu. Za pomoć Katarini Čočović, koja boluje od tumora kože, uplatio je 1.000.000 dinara humanitarnoj fondaciji „Budi human – Aleksandar Šapić“.

Novi igrač Rena, Nemanja Matić, se odazvao humanitarnoj akciji i donirao veliku sumu novca. Želi da pomogne Katarini Čočović da pobedi opaku bolest. Katarina će nastaviti lečenje u Izraelu. Za lečenje su joj potrebna značajna finansijska sredstva.

Ovo nije prvi humani gest velikog Nemanje Matića.

Otac malog Dušana Todorovića otkrio je da je Nemanja Matić anonimno uplatio nedostajućih 70.000 evra da bi dete hitno otputovalo u Barselonu na lečenje. Matič je tada bio fudbaler Mančester Junajteda i reprezentativac Srbije.

Matićevo rodno mesto je selo Vrelo koje je udaljeno od Obrenovca 15 kilometara. Svi meštani ovog mesta zahvalni su Matiću zato što je uvek pristojan, ljubazan, a pre svega velikodušan.
Svaki put kada dođe u Vrelo, on svrati ovde u prodavnicu, uzme svesku sa dugovanjima, sve sabere i onda plati. Komšije koje dođu kasnije da izmire dugovanja, uvek ostanu zatečeni njegovim potezom – kaže Ljiljana Popović, radnica lokalne radnje koja se nalazi samo par metara od Matićeve kuće.

Nemanja je sjajan momak. Puno pomaže selu i nama svima. On deli i šakom i kapom, nikada ne pita koliko šta košta i uvek je spreman da izađe u susret kome treba. Čak je neko vreme plaćao kockarske dugove svojim vršnjacima. Eto koliko je on dobar – priključuje se hvalama i Vladeta Radović.

Nemanja Matić je išao u Osnovnu školu Vrelo. Naš proslavljeni fudbaler je renovirao školu, a obećao je da će renovirati i i teren pored škole, a u planu su novi koševi, lopte, golovi…

Kad god Matić dođe u rodno Vrelo, prvo ode u Crkvu Svetog Nikolaja. Nemanja je izgradio i savremenu česmu u porti, koja u njegovu čast nosi lik Svetog Georgija, s obzirom na to da je Đurđevdan krsna slava njegove porodice.

Veliko BRAVO i HVALA za Nemanju.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije