Policija pronašla nož kojim je ubijen navijač AEK?

Danas je pred sud u Atini izašlo preostalih 35 uhapšenih navijača Dinama koji su osumnjičeni za učešće u brutalnoj navijačkoj tuči u kojoj je ubujen jedan navijač. Posle saslušanja Grčki advokat Vasilis Nulezas, rekao je ispred Gradske sudnice da je policija pronašla snimak ubice i potencijalno oružje.

Grčki advokat koji brani trojicu hrvatskih navijača, Vasilis Noulezas, otkrio je da postoji snimak napadača i potencijalnog ubistva. Rekao je da je policija možda pronašla oružje kojim je ubijen 29 – godišnji Grk.

Policija je pronašla nekoliko noževa, od kojih bi jedan mogao da bude oružje kojim je izvršeno ubistvo, samo se čeka na obradu – rekao je Noulezas.

Na snimku se vidi grupa od 20 do 30 navijača, kao i potencijalni ubica i sam čin. Kada se uvedu ovi novi dokazi, dodao je advokat, oni bi mogli da traže od suda da osumnjičene puste iz pritvora uz kauciju ili pod uslovom da ne napuštaju zemlju. Advokat je istakao da se u grčkoj javnosti podstiče atmosfera osvete. Zbog toga bi Dinamovi navijači mogli da budu u opasnosti u zatvorima.

Advokat je dalje istakao da su neki od uhapšenih grčkih navijača pušteni pre izlaska na sud. Dalje je istakao i da je neobično što grčka policija nije uhapsila nijednog navijača AEK-a.
Kada se dvoje ljudi svađaju, šta radiš? Pa, valjda prihvatam oboje. Postavljam samo kao pitanje zašto nisu uhapšeni navijači AEK-a, koji su takođe učestvovali u sukobu. Slobodno napišite da sam to rekao, ne plašim se – zaključio je advokat.