Horor u Atini! Jedan navijač ubijen, više povređeno a 96 uhapšeno.

Sve ovo se odigralo u delu Atine koji se zove „Nova Filadelfija“, a gde se nalazi i stadion AEK-a. Prema informacijama koje su objavili grčki mediji u noći između ponedeljka i utorka na ulicama Atine vođen je pravi mali rat. Nažalost usled posledica višestrukih ubodnih rana koje su mu nanesene nožem jedan mladić je preminuo.

Tokom incidenta povređeno je još osam osoba. Među povređenima je i maloletni mladić od 17 godina. Pogođen je kamenom tokom tuče, i zadobio je povrede glave.

Kako javljaju grčki mediji, uhapšeno je 96 osoba. Uhapšeni su sprovedeni u zgradu „Generalne policijske uprave“ u Atini. Među uhapšenima je 87 hrvatskih državljana, pet Grka i po jedan Austrijanac, Albanac Bosanac i Nemac piše u policijskom izveštaju.

Utakmica između AEK-a i Dinama je proglašena utakmicom visokog rizika. UEFA je izrekla zabranu dolska gostujućih navijača. Postavlja se pitanje kako su navijači Dinama ušli u Grčku i izbegli policiju. Navijači su u Atinu doputovali automobilima u sopstvenoj režiji.

Na društvenim mrežama se mogu naći navodi da su sa navijačima Dinama, AEK-ove navijače napale i pristalice Panatinaikosa.

U međuvremenu UEFA je donela odluku da je utakmica odložena i igraće se posle utakmice u Zagrbu.