Ko je doktor Dragan Radovanović, koji je spasio život Boriši Simaniću?

Lekar reprezentacije Srbije na Mundobasketu na Filipinima je doktor Dragan Radovanović. On je heroj je našeg nacionalnog tima. Njegovom brzom reakcijom i pravovremenom odlukom sprečen je mnogo gori scenario u slučaju Boriše Simanića.

„Ne znam šta bi bilo da on nije bio tu, iako jeste strašno što je košarkaš na Mundobasketu ostao bez bubrega, ali je moglo „da bude mnogo gore“– iskreno je poručio selektor Svetislav Pešić.

Doktor Radovanović poznat je u našem trofejnom sportu još od devedesetih. Bio je doktor u FMP Železniku. Višedecenijski je doktor reprezentacije Srbije. Sarađivao je sa nizom selektora i dočekao i ispratio mnogo velikih asova iz nacionalnog tima. Bio je tu i u Indijanapolisu 2002, kada je SR Jugoslavija postala prvak sveta, a 21 godinu kasnije i dalje je tu.

Profesor doktor Dragan Gaga Radovanović rođen je 27. avgusta 1960. godine u Beogradu. Završio je Medicinski fakultet za manje od pet godina, kao jedan od najboljih studenata. Celu profesionalnu karijeru proveo je na Klinici za hirurgiju Kliničko – bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović“ na Dedinju. Zapostavljajući svoju primarno zvanje vrhunskog hirurga, obavljao je čitav niz rukovodećih funkcija u bolnici „Dr Dragiša Mišović“ – od načelnika odeljenja do vršioca dužnosti direktora bolnice. Skoro 20 godina nalazi se na mestu Predsednika Crvenog krsta Srbije. Na mestu predsednika Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta nalazi se od 2005. godine.

Profesor je nosilac najviših državnih priznanja, Ordena Nemanje prvog reda i Ordena jugoslovenske zastave.

To je doktor čijom je hitrom i preciznom reakcijom sprečen mnogo gori scenario od gubitka bubrega našeg košarkaša.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije