„Ko promaši ljubav, promašio je život“. Nikola Jokić je u ranoj mladosti dobro odabrao, i ženu i zanimanje.

Nikola Jokić je u mladosti napravio 2 dobra poteza. Zbog toga je danas jedan od najuspešnijih sportista u svetu.
Nikolu Jokića trenutno prate i muškarci i žene. Muškarci se dive njegovoj igri i rezultatima, a žene se tope kada čuju njegovu ljubavnu priču.

Nikola je svoju suprugu Nataliju upoznao dok su bili srednjoškolci. Bila je to ljubav na prvi pogled. Bilo je to 2013. godine kada su se Natalija i Nikola upoznali:
„Upoznali smo se preko zajedničkih drugara. Moje društvo i ja smo izlazili u kafić koji je radio do ponoći, a kad bi se zatvorio, sedeli smo na klupi ispred. Jedne večeri smo bili samo nas dvojica i onda je došla i Natalija.

Nikoli se odmah dopala Natalija ali joj to nije odmah rekao. Nastavili su da se druže. Posle pola godine Nikola je smogao snage da kaže Nataliji da mu se dopada i da se zaljubio. Natalija ništa nije odgovorila. Prećutala je odgovor.

Natalija Maćešić je upisala psihologiju na “Seminole State Collegeu” u Americi. U to vreme Nikola je išao u srednju školu i igrao za Vojvodinu. Posle dva meseca Natalija je otputovala u Ameriku.

Nikola Jokic Natalija during FIBA qualifing basketball match between Serbia and Greece in Belgrade, Serbia, on August 25, 2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pošto je Nikola igrao sve bolje i bolje iako mu nije bilo lako uskoro je i on krenuo u Ameriku. Denver ga je izabrao na draftu i Nikola se nijednog trenutka nije dvoumio. Krenuo je i on preko okeana da radi ono što najbolje zna, a još više sa nadom da će ponovo biti sa Natalijom.

Venčali su se 2020. godine u rodnom gradu košarkaškog reprezentativca Srbije, Somboru. Venčali su se u hramu Srpske pravoslavne crkve.

Dobili su ćerku Ognjenu koja je dodatno učvrstila njihovu vezu i brak. Amerikanci za Nikolu i Nataliju često govore kao o divu i palčici. Nikola je visok 213 centimetara, dok je njegova supruga visoka 173 centimetara.

Ljubav između Nikole i Natalije podseća na najlepši romantični film. Supruga najboljeg košarkaša čuva njihovu intimu. Retko se oglašava u medijima. Deo njenog privatnog života možemo videti samo na društvenim mrežama. Natalija voli modu, putovanja, konje i sitnice baš kao i njen suprug.

Nikola Jokić je u ranoj mladosti dobro odabrao, i ženu i zanimanje, baš onako kako je rekao veliki Meša Selimović – „Ko promaši ljubav, promašio je život“.

Nikola nije promašio ljubav, zato retko promaši i šut.