Hrvatski trener udario Sanea, pa dobio crveni karton! Na meču protiv Bajerna trener Uniona napravio haos.

U odloženom meču 13. kola nemačke Bundeslige fudbaleri Bajerna iz Minhena savladali su ekipu Uniona iz Berlina sa minimalnih 1:0.
Susret je obeležio haos koji je u 74. minutu izazvao trener gostiju, Nenad Bjelica. Hrvatski trener je pokušao da odugovlači, te nije dao loptu Liroju Saneu da izvede aut.

Incident se dogodio u trenutku kada je lopta izašla u aut, hrvatski stručnjak je došao do nje i nije hteo da je preda Nemcu koji je želeo da je vrati u igru. Ofanzivac Bajerna je krenuo da otme loptu. Bjelica je onda istu bacio iza leđa. Došlo je do verbalnog sukoba njih dvojice, koji je ubrzo prerastao u fizički.

Trener Uniona je Sanea udario rukom u lice dva puta, a veći sukob i pesničenje su sprečili igrači i stručni štab koji se našao u njihovoj blizini.

Bjelica je automatski isključen iz meča, dok je Sane kažnjen žutim kartonom.

Nemačka javnost osula je „paljbu“ po Bjelici. On je nakon susreta objasnio zbog čega je tako odreagovao.
Bio sam u svom prostoru, hteo sam da uzmem loptu i dam je Saneu. On me odgurnuo i naravno da sam onda reagovao. Došao je da me provocira u moj prostor – započeo je Bjelica.

Bjelica se zbog svog postupka izvinio igračima svoje ekipe, međutim, ne i Saneu.
Odgurnuo me u mom prostoru i reagovao sam, ali nisam reagovao onako kako bih trebalo da reagujem kao trener. Nisam pričao sa Saneom posle. Zašto bih? To su emocije u fudbalu, a ta je bila pogrešna. Žao mi je zbog greške, ali i da sad mogu nešto da promenim, ne bih to učinio. Razumem zašto sam dobio crveni karton. Još sam bio i ljut zbog mogućeg penala za nas pre toga – rekao je Bjelica.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije

Povezani postovi