Nikola Jokić nije proglašen za MVP-ja NBA lige-Nepravda ili ne

Jokić nije uspeo da bude najkorisniji igrač (MVP) NBA lige treći put u nizu.Najbolji je ovoga puta centar Filadelfije Džoela Embida, koji je u finišu sezone prestigao srpskog asa i pobedio u toj trci. Da li je presudan je bio nedavni direktni duel dvojice kandidata.

MVP se dodeljuje igraču na osnovu toga koliko je koristan za ekipu. Da li su se ovaj put glasači držali toga ili je odlučio zadnji susret Denvera i Filadelfije. Na tom susretu je Embid uz 48 datih poena nadigrao Jokića, pa je našem reprezentativcu tada „sudbina zapečaćena“.

Jokić je Embida „dobio“ u osam od 11 osnovnih statističkih kategorija. Jokić je bio bolji u kategoriji skokovi, asistencije, krađe, procenat šuta iz igre, procenat šuta za tri poena, ofanzivni rejting ,učinak ekipe dok je igrač nastupao, učinak ekipe bez tih igrača.

Džoel Embid je bio bolji u kategoriji poeni po utakmici, blokade, i defanzivni rejting .

Centar Filadelfije proglašen je za MVP-ja, i to tako što je Embida na prvo mesto stavilo 73 od 100 glasača, Jokić je dobio 15 prvih mesta, a Janis Adetokumbo 12.

Nikola Jokić je briljirao u dresu Denvera.Vodio je tim do prvog mesta u Zapadnoj konferenciji i imao je impresivnu statistiku. Beležio je 24,5 poena po meču, 11,8 skokova, i 9,8 asistencija. Ostvario je čak 29 tripl-dablova.

Da li je ovo glasanje realno ili ne odlučite sami.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije