Ispovest bivše supruge velikog Džordža Besta. -‘Bio je s mojom prijateljicom, a hteo mi je i sestru u krevetu…’

Žao mi je što nije ovdje da gleda svog sina, ali tu ne mogu ništa, to je bio njegov izbor. Bocu je volio više od života, rekla je Endži Best, supruga jedne od nogometnih legendi Mančester Junajteda, Džordža Besta u ispovesti za „Dejli Mejl“.

Bestova supruga je otkrila da je Best pokušao dva puta ići na rehabilitaciju, ali je to bilo poptuno beskorisno. Sve što je učinio tamo, bio je seks s jednom ženom koja se također lečila.

Bestova supruga je bivša manekenka i Plejbojeva zečica. Ona je prošla turbulentan život sa zvezdom Manchester Junajteda. Kad je Best umro na njegovom sprovodu se pojavilo 100.000 ljudi. No, kako i ne bi kad je, osim sjajnih partija na terenu davao i neverovatnu životnu priču što medijima, što svojim najbližima, suigračima, trenerima…

Znao je pobeći iz klinike i za to vreme spavati s mojom najboljom prijateljicom, a pokušao je i moju sestru odvući u krevet – priznala je bivša supruga, koja se trudila spasiti ga od života prepunog alkohola i žena.

Žene me nisu podnosile jer sam im ‘ukrala’ njihovog Džordža, a muškarci su me mrzili jer sam ga pokušala odgovoriti od toga da se zabavlja s njima– nastavila je bivša supruga.

Džordž ju je jednom prilikom ostavio radi dvodnevnog partijanja sa sinom Kalumom koji je tada bio star tek tri nedelje.
Celi dan i celu noć sam gledala kroz prozor i ptala se je li dobro, hoće li se vratiti, gde je.

Bivša supruga sada vodi poprilično miran i idiličan život s Markom Milerom, svojim novim partnerom i bivšim profesionalnim hokejašem. Nastavila je svoju ispovest o bivšem mužu, velikom Džordžu Bestu.

Svako jutro bih ga terala da uzima tablete, koje pomešane s alkoholom izazivaju mučninu i povraćanje. Morala sam proveravati dali ih je stvarno progutao ili nije, no često sam ih otkrivala i danima kasnije u džepovima traperica – kaže, ali ipak ističe:
Niste sebi mogli pomoći. Morali ste voleti Džordža. Svi su ga voleli. Bio je toliko sladak, divan, pun ljubavi, ali nisam imala pojma što ću s njim dobiti u braku.

U ranim 70-ima nitko od nas nije imao ideju što je ovisnost. Mislila sam da Džordžu samo treba netko tko će mu prati rublje, skuvati neki fini obrok i pružiti mu ugodan dom u koji će se vratiti – prisjeća se bivša supruga legendarnog fudbalera.

Nakon tri godine braka živeli su odvojeno, a posle pet su se razveli.

Nikada nisam htela odustati od njega. Uvek sam mislila: Ok, mora postojati način da ovo rešimo. Ali nije ga bilo. Nikada ga nismo našli jer, ono što sada shvaćam je da Džordž nikada nije hteo biti izlečen. Bolovao je od depresije, ali u to doba mi nismo znali što je to – priznala je.

Žao mi je što nije ovdje da gleda svog sina, ali tu ne mogu ništa, to je bio njegov izbor. Bocu je volio više od života – izjavila je na kraju Endži, koja radi kao lični trener slavnih.