Neredi na trećoj utakmici Crvene zvezde i Partizana (Video)

Na svom terenu košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Partizana sa 91:78 i tako smanjili na 1:2 u finalu plej-ofa ABA lige. Do pobede Zvezdu je vodio Nemanja Nedović sa 19 poena, dok su Luka Mitrović i Filip Petrušev upisali po 16 poena. Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Dante Egzum sa 16 poena, poen manje je postigao Jam Madar, a Kevin Panter je dodao 12 poena.

Dan pred utakmicu KK Crvena zvezda izdala je ko zna koje po redu saopštenje i pozvala navijače na sportsko i fer navijanje uz krilaticu „NISMO ISTI„. Nažalost i pre početka utakmice došlo je do neželjenog incidenta. Policija je u tunelu štitovima zaštitila igrače Partizana od pljuvanja i gađanja raznim predmetima. Po izlasku na teren dočekao ih je pakao. Bezbroj novčića, upaljača, flašica sa vodom, čokanjčića i drugih tvrdih predmeta bačeno je na igrače Partizana. Desetine redara i ko zna koga još utrčalo je na teren da skuplja tvrde predmete. Neko od navijača ili ko zna koje u jednom trebutku je utrčao na teren i otimao flašicu sa vodom od igrača Partizana Danila Anđušića. Jedna grupa navijača dok se je Naneli spremao da se zagrijava vređala ga je. Kad im je Naneli pokazao da ih se ne plaši potrčali su prema njemu, ali srećom policija je intervenisala i sprečila incident. Posle toga igrači Partizana vratili su se u svlačionicu.

Posle 25 minuta igrači Partizana vratili su se na teren praćeni mnogobrojnim gnusnim uvredama. Tokom cele utakmice skandirana je uvreda najtrofejnijem evropskom treneru,vređani su Lesor, Madar, Egzum i Aleksa Avramović. U trenutku kad je Lesor trebalo da uđe u igru i zameni Smailagića dvorana je eksplodirala od uvreda, a na teren su opet bačeni neki tvrdi predmeti. Igrači Partizana su pošli da napuste teren ali ih je trener Obradović vratio na teren.

Umesto da sudije reaguju i isprazne deo dvorane reagovao je presednik KK Crvena zvezda i iz dvorane isterao žandarmeriju. Vređao je ljude iz žandarmerije, jednog je verbalno napao a hteo se i fizički obračunati, ali ga je srećom sprečio neko od prisutnih,kažu da je poznato TV lice.

Jedan od navijača vređajući klupu Partizana pošao je sa stolicom da se obračuna sa njima. Srećom sprečen je. Kažu da se radi o jednom od direktora Telekoma, poznatom političaru i članu Upravnog odbora Crvene zvezde.

Posle tri četvrtine igra je bila ravnopravna, a klubovi su se smenjivali u vođstvu. U poslednjem delu utakmice, kad su se igrači Partizana napunili ličnih grešaka,Zvezda je zaigrala mnogo bolje i zasluženo pobedila.

Na konferenciji za štampu novinarima nije bilo zanimljivo šta treneri misle o utakmici. Željko Obradović imao je dva pitanja, a trener Ivanović nije imao nijedno.

Jutros je ujudurma nastavljena. Zvezda je izdala novo saopštenje i umesto da se izvinu oni su za icident optužili navijače Partizana. Zašto nas pre početka utakmice nisu obavestili da su greškom umesto svojim navijačima prodali karte navijačima Partizana?

Čeka se odluka disciplinske komisije ABA lige.