Posle čudnih rezultata u 33.kolu Evrolige, sudbina Partizana je u rukama Zvezde. (Video)

Da je Fenerbahče kao domaćin pobedio Efes ili da je Real pobedio Baskoniju, Partizan bi u poslednjem 34. kolu Evrolige sam odlučivao hoće li u plej-in. Za to bi mu bila dovoljna pobeda nad Valensijom kod kuće.

Ovako…

Da bi Parni valjak prošao dalje mora da pobedi, pa mora. Ali to nije dovoljno. Neophodno je i da Efes izgubi kod kuće. 11. aprila u Istanbulu gost Efesa biće Crvena zvezda. Crvenoj zvezdi meč ne donosi ništa, 16. je pa je 16.

Ako Partizan pobedi Valensiju, a Crvena zvezda pobedi Efes onda bi na kraju Efes i Partizan imali skor 16-18. Partizan bi prošao dalje zbog boljeg međusobnog skora.

Baskonija je pobedom protiv Reala obezbedila plej-in i u zadnjem kolu boriće se direktno sa Virtusom ko će biti osmi,a ko deveti.
Po Evropi se šire priče da li je sve bilo regularno ali niko nema nijedan konkretan dokaz o nameštanju rezultata. Jedino bi Evroliga morala da se zamisli koliko je regularno da ekipe iz iste zemlje igraju jedna protiv druge u zadnjim odlučujućim utakmicama.
Svi pravi ljubitelji sporta i košarke se pitaju da li će Zvezda igrati za Partizan. Moje mišljenje je da će Zvezda igrati za sebe i za nikog više. Zvezda će igrati i za prekid istorije. Istorija kaže da Crvena zvezda nikad nije pobedila Efes na gostovanju. Odigrali su 9 utakmica i svih devet dobio je Efes.

Sve to, sa velikom pažnjom posmatra i Armani. Italijanski tim je u najgoroj poziciji pošto ima 15 pobeda i 18 poraza, kao i Paritzan, ali i gori međusobni skor od crno-belih. Tako, Armaniju je potrebno da Efes, ali i Partizan izgube, a oni slave protiv Makabija kako bi došli do 10. mesta.

A šta kažu navijači Zvezde može se videti na milionima komentara koje ostavljaju navijači. Navijači Zvezde priželjkuju da Larkin obori rekord Hejs-Dejvisa i da ubaci Zvezdi 70 poena, traže od trenera da Zvezda barem trideset minuta igra u sastavu Jago, Kostic, Lazarevic, Tobi i Gilespi. Navijači zahtevaju od svog trenera da Jago igra centra a da Gilespi igra plejmejkera. Ima tu milon raznih komentara kojih se svaki normalan čovek stidi. To su ti navijači za koje presednik kluba kaže da nešire mržnju i da nisu naučeni da mrze.

Mene samo zanima kako navijač jednog kluba može da navija protiv svog tima? Kakve to veze ima da li će moja pobeda pomoći nekom drugom koga mrzim, a da i neznam zašto?

Siguran sam da igrači Zvezde nemisle kao njihovi igrači i da će pošteno igrati 40 minuta i učiniti sve da pobede. Da li će to biti dovoljno zavisi i od njihovih protivnika koji će isto igrati i boiti se da pobede.

Da podsetimo, Prema unapred određenom rasporedu, Efes će dočekati Zvezdu u četvrtak, istog dana će Makabi ugostiti Olimpiju, a Partizan Valensiju u petak. Ostaje da se vidi da li će Evroliga uskladiti termine te tri utakmice da se zbog regularnosti igraju u isto vreme, ili će ostati na snazi ranije određeni termini.

Košarka je takav sport u kom nema remija, neko mora pobediti. Zato ljudi navijajte da pobedi košarka.