Prvi čovek Crvene zvezde žestoko udario na trenera Partizana

Reči Nebojše Čovića izazvaće veliki broj reakcija. Nakon finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća trener Partizana Željko Obradović je održavo veoma zanimljivu konferenciju za medije. Odgovarajući na uvrede navijača Crvene zvezde da je Partizan državni projekat, a trener koji ima 9 titula prvaka Evrope trener državnog projekta, Željko je rekao da je najveća laž koju je ikada čuo to da je Partizan državni projekat.

Povodom ove izjave oglasio se i prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović. On je gostujući u podkastu kod „Luke i Kuzme“ zamerio Obradoviću na takvim rečima.
Jako je tužno i ružno što je neko u izjavi poricao pomoć države. Kad god je Zvezda izlazila i rekla kolika je pomoć države, i objavljivala podatke, govorili su da su to bile eksel tabele, a sa druge strane nismo imali nikakve podatke. Da bismo sada imali zbrda zdola nekakve podatke, ali nema veze, to je njihov problem – rekao je on

Tužno je to što pričamo o tome, a ne o izvanrednoj utakmici u Nišu, o pobedi Crvene zvezde četvrti put zaredom, što nije lako. O tome da smo imali izvanredno suđenje mladih sudija, o tome da su sudije Evrolige našla nekakva opravdanja. Neki od njih su bili na proslavi 50. rođendana supruge Boltauzera u vreme Niša, a ovamo su bila opravdanja od fizijatara i doktora.

Možda je neko i očekivao da će Čović ćutati, ja nisam. Ali očekivao sam da bi se barem zbog vređanja navijača Zvezde najtrofejnijeg evropskog trenera mogao izvinuti. Ali umesto izvinjenja on je vređao trenera Partizana.

Željko nije poricao da Partizan ima pomoć države, on je izjavio da Partizan nije državni projekat.

Iz objava koje su poslala oba kluba vidi se da je u istom periodu Zvezda dobila 6 miliona evra više od Partizana. Niko od državnih organa nije poricao ove cifre što znači da su tačne. Ako se zna da Partizan ima veći broj navijača na utakmicama i Evrolige i na utakmicama ABA lige i da su cene karata skuplje na utakmicama Partizana onda je jasno ko je državni projekat.

Što se tiče utakmice i pobede Zvezde, Željko je prvi čestitao Zvezdi, nije dozvolio igračima da napuste dvoranu pre nego se ceremonija proglašenja završi. To smo svi mogli da vidimo. Željko se nije žalio ni na suđenje. On je samo pitao ko je i zašto odredio nedorasle sudije da sude finale. To su neki evropski stručnjaci primetili i objavili pre utakmice. Koliko su dobro sudili vidilo bi se iz Čovićeve izjave da je slučajno Panter pogodio barem 20 posto šuteva u drugom poluvremenu.