Evroliga-šanse Partizana i Crvene zvezde

Prošlo je 19 kola Evrolige u košarci. Odigrane su 171 utakmica. Na 104 utakmice pobedili su domaćini. a na 67 utakmica bolji su bili gosti.

Na tabeli Evrolige prvi je Real Madrid sa 3 pobede više od najprijatnijeg iznenađenja ekipe Virtus iz Bolonje. Sem Reala i Virtusa izdvojila se još ekipa Barselone sa 13 pobeda. Od četvrtog do sedmog mesta raspoređene su ekipe Panatenaikosa, Olimpijakosa, Fenerbahčea i Makabija koje imaju 11 pobeda. Od osmog do jedanaestog mesta raspoređene su ekipe koje imaju 10 pobeda a tu je i naš Partizan. Crvena zvezda sa osam pobeda deli mesto od 12-14.

Međutim ako se malo bolje pogleda tabela lako je zapaziti da su neke ekipe do sada odigrale 11 utakmica kući, a neke samo osam. Kad bih u 15 preostalih kola sve pobede ostvarili domaćini samo tri ekipe (Real, Virtus i Barselona) imali bi 20 i više pobeda koje garantuju plej of. Toliko je bilo potrebno i Partizanu prošle sezone da kao šesti igra plej of.

Da bi Partizan stigao do 20 pobeda sem osam pobeda kući mora od 7 utakmica na strani dobiti barem dve.

Da bi Crvena zvezda stigla do 20 pobeda u sezoni na sedam gostovanja mora da ima 4 pobede.

Koliko je ovo realno i za Partizan i za Zvezdu prosudite sami.

Za plej in trebaće barem 18 pobeda a možda i više. Šanse Zvezde i Partizana su realne za plej in. Nažalost stalne povrede igrača i jedne i druge ekipe su veliki problem.

Nadam se da će i Partizan i Zvezda do kraja uspeti da se plasiraju barem u plej in. Kvalitet imaju a i puna Arena to zaslužuje.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije