Važila je i za jednu od najlepših teniserki. I danas je krasi prirodna lepota.

Gabrijela Sabatini, nekada najlepša teniserka generacije, izgleda sjajno i u šestoj deceniji. Pojavila se na jednom turniru, slikala sa Alkarazom i podsetila mnoge koji su nekad gledali tenis samo zbog nje. Bila je simbol jedne teniske generacije i po mnogima najlepša teniserka u tom trenutku.

Sabatini je rođena 16.maja 1970. godine u Buenos Airesu. 1984.godine postala je najbolja juniorska igračica na svetu. Osvojila je titulu na US Openu 1990. godne, igrala je finale Vimbldona godinu dana kasnije, četiri puta je zaustavljena u polufinalu Australijan opena i pet puta u polufinalu Rolan Garosa. Nastupila je na Olimpijskim igrama, gde se izborila za srebro.

Bila je jedna od vodećih teniserki u kasnim 1980-im i ranim 1990-im, u eri Kris Evert, Martine Navratilove, a potom Monike Seleš, Štefi Graf i Aranče Sančez. Osvojila je mnoge WTA titule, ukupno 27. Sa 26 godina povukla se sa velike scene i nastavila karijeru u biznis sektoru. Ostvarila je veliki profit sa nekoliko linija parfema.

Gabrijela Sabatini krajem prošlog veka bila je seks simbol u svetu tenisa. Devojka koja je pojavom i lepotom plenila pažnju javnosti.

Lepa Argentinka se nikada nije udavala. Bila je u vezi sa mnogim muškarcima.

Teniski svet je brujao o njenoj ljubavi sa teniserom Giljermom Perezom Roldanom, međutim ta veza nije dugo potrajala.

Bila je u vezi sa princom Albertom od Monaka. Svi su mislili da će uzeti titulu princeze i prezime Grimaldi to se nije dogodilo.

Posle princa našla se u zagrljaju tada čuvenog biznismena i poznatog plejboja a kasnije i presednika SAD, Donalda Trampa. Posle nekoliko meseci i ta veza je pukla.

Godine 1992. Sabatinijeva je bila devojka pevača Rikija Martina. Tih pet meseci opisala je kao kao „najluđu ljubav“ u svom životu. Za nju su svetski mediji pisali i da je bila u ljubavi sa glumcem Mikijem Rurkom, argentinskim TV voditeljom Leom Monterom, francuskim teniserom Anrijem Lekontom, američkim pevačem Majklom Boltonom

Posle jedne lakše povrede povukla se iz tenisa.

„Probudila bih se ujutro i pomislila: ‘Bože, moram da idem da vežbam, a ne želim“. Jednostavno sam htela da radim druge stvari. Želela sam da vidim kako izgleda život van tenisa. Bilo je zabavno igrati ga, ali je u jednom momentu postalo kao dolazak u kancelariju“, rekla je.

Ova slavna Argentinka je do dana današnjeg ostala jedna od najlepših žena u istoriji tenisa. Nedavno je proslavila 53. rođendan, ali to je ne sprečava da izgleda savršeno, sveže i moderno. Može da se pohvali i brojnim uspesima u poslovnom svetu.
Sabatini danas izgleda bolje nego ikada. Nekada jedna od najtalentovanijih teniserki svoje generacija, kondiciju održava sve vreme, odlaskom u teretanu, trčanjem, vožnjom bicikla i dugim šetnjama.

Gabriejla Sabatini i danas pleni lepotom.