Nikola Jokić i Džamal Marej očitali lekciju Majamiju. Brejk Denvera u trećoj utakmici finala.

Denver je vratio brejk. Sjajna partija Nagetsa. Denver je očitao lekciju Majamiju i pobedio 109:94. Dva najbolja igrača Denvera, Jokić i Džamal Marej su napravili tripl-dablove i vratili prednost domaćeg terena na svoju stranu.

 

Postalo je najprirodnija stvar da Nikola Jokić iz utakmice u utakmicu pravi tripl-dablove i pobeđuje utakmice. Jokić je postao prvi igrač u istoriji najjače lige sveta koji je u utakmici finalne serije ostvario tripl-dabl sa makar 30 poena i 20 skokova. O veličini ovog podviga govori i to da se samo pet puta u istoriji celog plej-ofa desilo da neko ima 30+ poena, 20+ skokova i 10+ asistencija, a tri tripl-dabla su delo Nikole Jokića.

Nikola Jokić nastavlja da pomera granice košarke a šta to njemu znači?

„Da budem iskren, ne znači mnogo. Samo sam želeo da pobedimo utakmicu“, rekao je Jokić uz smešak.

Dok je na konferenciji za štampu govorio o učinku svojih najboljih igrača,trener Denvera, Majkl Meloun, je rekao nešto zanimljivo.

„Mnogi igraju jedan sa durgim, a oni jedan za drugog“.

Majamijev trener Erik Spolstra je posle meča priznao da nije iznenađen ovakvim izdanjem Denverovog tandema.

„U finalu jednostavno morate da očekujete igrače sa elitnim talentom, a ova dvojica momaka to jesu. Neverovatan su tandem i sjajno odgovaraju jedan drugome. Jedan od njih može postići poene na razne načine, a drugi može uključiti ceo tim u utakmicu“.

Još jedan doktorat Nikole Jokića – 32 poena, 21 skok i deset asistencija!

 

Na utakmici u Majamiju su bile i fudbalske zvezde Nejmar i Pol Pogba.