Najlepše ljubavne priče iz sveta sporta- Filip Filipović i Sanja Hanušić

Kapiten zlatne generacije srpskih vaterpolista, Filip Filipović, više puta je proglašavan za najboljeg vaterpolistu sveta i Evrope.
Sanja Filipović, devojačko Hanušić, prekinula je uspešnu karijeru u odbojci kada je odlučila da se posveti porodici.
Filip Filipović je otac dvoje dece i privržen muž Sanji Filipović. Sanja i Filip imaju sina Vuka i kćerku Unu.

Sanja je sve podredila mojoj karijeri, stavila je sebe u drugi plan i večno ću joj biti zahvalan na tome. U jednom trenutku sve je moralo da se stavi na tas i dobro razmisli. Nisam bio u mogućnosti da bilo šta rizikujem, hteo sam da nastavim karijeru, a ona je ponela najveći teret – rekao najbolji srpski vaterpolista Filip Filipović.

Vaterpolista Filip Filipović i odbojkašica Sanja Hanušić nakon tri godine veze ljubav su krunisali brakom 2010. godine. Iako su jedno od drugog živeli više stotina kilometara udaljeni, vezu su uspešno održavali, koristeći svaki slobodan trenutak da budu zajedno. Upoznali su se slučajno na odbojkaškim terenima na Adi Ciganliji. Tog dana rodile su se emocije koje i danas traju.

Sanja Filipović je poznavacioma sporta poznatija pod devojačkim prezimenom Hanušić. Rođena je 17. jula 1986. godine u Sremskoj Mitrovici. Bila je kapiten Crvene zvezde. Dve godine je nastupala u Francuskoj u ekipi ASPTT Mulhouse. Posle Francuske seli se u Italiju u ekipu Volley San Vito.
Osvajač je i srebrne medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu u odbojci 2005. godine.
Sportske slave se odrekla da bi sa suprugom Filipom Filipovićem uživala u skladnom sportskom životu. Sanja više i ne razmišlja o povratku na teren, ali kondiciju održava kao i vitku liniju.

Filip Filipović rođen je drugog maja 1987. godine u Beogradu. Vaterpolo je počeo da trenira u sedmoj godini u čuvenoj školi Partizana na Banjici. Za reprezentaciju je odigrao 382 utakmice, postigao je 679 golova i drugi je strelac svih vremena. I dalje igra vaterpolo.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije