Na susret sa vanbračnim sinom čekao je jedanaest godina. Vanbračni sin Siniše Mihajlovića oca je razočarao.

Bio je velika fudbalska legenda. Uskoro će godinu dana kako nas je prerano napustio. Iza sebe sem profesionalnih uspeha i zadivljujuće karijere ostavio je šestoro dece.

epa02909679 AC Fiorentina’s Serbian head coach Sinisa Mihailovic waves before the Italian Serie A soccer match against FC Bologna at the Stadium Artemio Franchi in Florence, Italy, 11 September 2011. EPA/MAURIZIO DEGLI INNOCENTI

Sa suprugom Arijanom Rapaćoni ima petero dece, dok je vanbračni sin Siniše Mihajlovića, Marko plod ljubavi iz kratkotrajne romanse sa lepom Italijankom. Nikad nije krio da ga je odnos sa vanbračnim sinom mnogo boleo.

Marko Mihajlović je na susret sa ocem čekao je jedanaest godina. Marko sada ima 30 godina. Inicijator susreta oca i sina bila je Mihajlovićeva supruga, Arijana. Arijana koja je nagovorila legendarnog fudbalera da pozove sina na krsnu slavu, Svetog Nikolu 2004. godine, te su se tom prilikom konačno spojili.

Priznao sam očinstvo i preuzeo obavezu da ga izdržavam i školujem. Bilo mi je teško, srce mi se kidalo svaki put kada bih pomislio na njega. Morao sam da budem čvrst i istrajem u nameri da se ne viđamo do njegovog punoletstva kako bismo onda, kao odrasli ljudi, pričali o svemu i izgradili čvrst odnos lišen nesporazuma proisteklih iz mladalačkih, nezrelih postupaka – ispričao je svojevremeno Miha.

Potrčali smo jedan drugom u susret i nekoliko minuta proveli u zagrljaju. Obećao sam mu da ću sutradan postići gol na utakmici protiv Breše, koji ću njemu posvetiti. Tako je i bilo. Kada je s velikim osmehom uzviknuo: ‘Tata, ispunio si obećanje’, hteo sam da puknem od sreće – rekao je fudbaler.

Povodom izlaska biografije „Utakmica života“nekoliko godina kasnije Mihajlović je otkrio je da ga je prvi sin razočarao, ali nije naveo zbog čega.
Nisam se čuo s njim godinu dana. Marku sam bio drugi otac, i žao mi je. Priznao sam ga, izdržavao, ali ga nisam podizao. Zamolio sam ga da preuzme veću odgovornost, nije mogao. Zvao me je, međutim, nisam se javljao. Pozvaću ga kad budem spreman. Kad me neko izneveri, treba mi vremena-rekao je Miha.

epa10371390 People pay respect to former Serbian soccer player and coach, Sinisa Mihajlovic, at a funeral home at the Capitoline Hill (Campidoglio) in Rome, Italy, 18 December 2022. Sinisa Mihajlovic has died at the age of 53 on 16 December 2022. EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Da li su uspeli da izglade odnos pre Mihine prerane smrti nije poznato.

Marko se nije pojavio na očevoj sahrani. Od njega se oprostio emotivnom porukom. Dva ogromna buketa belih ruža stajala su pored sanduka u kojem su se nalazili posmrtni ostaci Siniše Mihajlovića. Na jednom je stajao natpis sa imenima sve njegove dece, među kojima je i njegov najstariji sin Marko.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije