Mesi se oduševio kad je video Novaka. Susret dva GOAT-a u različitim sportovima i momenat za sva vremena.

Novak Đoković je jedna od glavnih faca na dodeli Zlatne lopte i napravio je pravi šou. Najzanimljivijih momenaat na dodeli bila je situacija kada su se Novak Đoković i Leo Mesi izgrlili pred samim ulazom u Šatle teatru.

Đoković se srdačno izgrlio sa najboljim fudbalerom sveta. Izgrlio se i sa Leovom suprugom Antonelom.
Novak je prekinuo intervju da bi se pozdravio sa Mesijem i suprugom.
– Oni se poznaju, oni se poznaju – govorili su novinari u pozadini, uz oduševljenje i uzvik „Vau“.
I oni su bili oduševljeni što su dobili neverovatnu ekskluzivu, da uživo imaju snimak kako se Đoković grli sa najboljim igračem sveta, a verovatno i svih vremena.
Dva GOAT-a zagrljena kako ćaskaju, oduševili su i novinare koji su svedočili tome.
Novak se čak i izvinio što je morao da prekine intervju nakratko da pozdravi svog prijatelja, ali su mu se novinari samo zahvalili na tome, jer su dobili snimak za sva vremena.

Mesi je na crveni tepih stigao u društvu supruge Antonele i trojice sinova, a prilikom ulaska u zgradu pozorišta, gde se ceremonija održava, video je Novaka Đokovića.

Nije Novak Đoković samo došao na ceremoniju dodele Zlatne lopte, već je neočekivano bio i učesnik iste!
Naime, Đoković je dobio gromoglasni aplauz u trenutku kada je izašao na binu kako bi uručio Zlatnu loptu za najbolju fudbalerku na svetu.
Titulu za najbolju igračicu sveta osvojila je Aitana Bonmati.

Kao što se i očekivalo, argentinski fudbaler Lionel Mesi zvanično je dobio svoju osmu Zlatnu loptu – trofej u organizaciji Frans fudbala!
Mesijev glavni protivkandidat bio je Norvežanin Erling Haland.

Vezista Reala Džud Belingem dobitnik je „Kopa“ nagrade, odnosno priznanje za najboljeg mladog fudbalera sveta!

Nagrada Sokrates za 2024. godinu ide u ruke Realovog Vinisijusa Žuniora. U pitanju je nagrada za najbolju društvenu inicijativu, a Vinisijus je poznat potome što pomaže siromašnoj deci u Brazilu.

Kada je u pitanju najbolji ženski klub, nagrada ide u ruke ekipe Barselone koja je uzela triplu krunu.

Trofej Jašin očekivao je otipao u ruke Emilijana Martineza koji je osvojio Mundijal sa Argentinom, a pogotovo se ističe ona njegova odbrana protiv Francuske u finalu – u 120. minutu.

Kada je u pitanju trofej Gerd Miler, trofej za najboljeg strelca, nagrada ide u ruke Erlinga Halanda. Postigao je 56 golova.