Avramović i Kaminski srušili Zvezdu u prepunoj Areni

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u drugom derbiju ove sezone rezultatom 98:87.

Utakmica je startovala pozitivno u korist Zvezde. Dogovori iz svlačionice su ispoštovani i napadi su delovali podjednako dobro kao i odbrane. Lako se dolazilo do poena kroz celu prvu četvrtinu, a kao lider se istakao Giedraitis sa svojim lakim poenima. Partizan je ušao sa određenim nedoumicama i čudnim kombinacijama u meč, rano je izveden Ledej za Smailagića, međutim to nije odmah donelo prednosti.

Kada je svoju energiju u tim uneo Aleksa Avramović Partizan je krenuo po pobedu. Kvalitetnom odbranom u potpunosti napravili opstrukciju igre Zvezde i sprečili svaku kreaciju.

Crno-beli su silovito startovali treću deonicu. Nekoliko poena Nanelija koji se uključio u utakmicu i to je bila najveća prednost Partizana – +18. Budi se i Zvezda u jednom trenutku kada je domaćin energetski posustao i kreacijom u šutu Teodosića se vraćaju u utakmicu i četvrtinu zavšavaju sa tek 9 poena zaostatka.

U četvrtoj deonici crno beli uspeli da se ustale i da nađu način kako da napadaju i brane protivnika.

Za razliku od prvog derbija gde se moglo reći da je Zvezda ispustila pobedu svojim greškama, ovde se sa apsolutnom sigurnošću može reći da je Partizn pobedu zaradio odličnom igrom kroz celu utakmicu izuzev prve četvrtine.

Najefikasniji i najbolji igrač bio je Kaminski.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije