Šta se desi kad ti je Mesi komšija?

Da li znate li onaj vic kad Ciga sagradi identičnu kuću kao čuveni doktor i to odmah pored njega. U tom vicu Ciga je objasnio doktoru zašto njegova kuća vredi mnogo više od njegove bez obzira što su identične. To je zato što je doktorova kraj Cigine, a Cigina zato što je njegova pored svetski poznatog doktora.

Tako nešto sad se događa u Majamiju. Od trenutka kad je Mesi potpisao i zaigrao za Majami, kuće njegovih komšija su naglo i mnogo poskupele.
Mesijev prvi komšija, čuveni američki biznismen Patrik Bet Dejvid otkrio je da mu je dolaskom argentinskog fudbalera s druge strane tarabe vrednost kuće na tržištu porasla za neverovatnih 25 miliona dolara!

Dejvid ne razmišlja o tome da proda nekretninu. Samo se nada da interesovanje medija i fanova za Mesija neće narušiti mir i harmoniju čitavog naselja.
Mesi se doselio tik do moje kuće. Sada svi žele da kupe kuću u ovom delu Majamija. Mi smo, inače, zatvorena zajednica na ostrvu i ovde postoji samo jedan ulaz. Vrlo smo sigurna zajednica, nadam se da će tako i ostati. Otkad je Mesi ovde, stalno dolaze brodovi sa strancima koji dolaze da gledaju kuće. Do sada je, prema današnjim cenama, mojoj kuci cena porasla za oko 25 miliona dolara. Sad svi žele da žive ovde – rekao je Dejvid.

Po odlasku sa porodicom u Majami, Mesi je živeo u stanu vrednom devet miliona dolara. Mesi i njegova atraktivna supruga Antonela Rokuzo su pronašli kuću koju su platili 11 miliona dolara. Vila je na samoj obali mora u Ford Loderdejlu. Reč je o imanju koje se prostire na 3.200 kvadratnih metara, a vila ima deset spavaćih soba i devet kupatila, dva pristaništa za čamce, bazen.
Samo izlaz na vodu dugačak je oko šezdeset metara, a na sve to kuća je udaljena 15 minuta vožnje od stadiona Inter Majamija.