Šou Novaka na završnom turniru u Torinu. Zato je Novak najveći teniser svih vremena…

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, savladao je danskog tenisera Holgera Runea sa 2:1 na Završnom mastersu u Torinu. Sad je ovom pobedom obezbedio da osmi put bude najbolji na kraju godine i da 400 i više nedelja bude prvi na ATP listi.

Pored pobede i blistave igre, jedan od glavnih utisaka meča ostavio je Novak zbog svog ponašanja i momenta u kojem je detetu na terenu priredio momenat koji će pamtiti celog života.

Devojčica sa velikom teniskom loptom, dovela je Novaka, shodno protokolu, do mesta na kojem sedi i na kojem se nalazi njegova oprema. Često se dešava da sportisti i ne obrate pažnju na mališane koji su oko njih već samo isprate protokol i koncentrišu se na meč.

To nije slučaj sa Novakom. Srpski teniser je držao za ruku sa puno pažnje, a kada je ona poželela da mu se obrati on je sa puno pažjne saslušao i porazgovarao sa njom.

„Novak je deojvčici priredio momenat koji će pamtiti celog života“-reče komentator meča.

 

Iskalio je Novak Đoković bes protiv Holgera Runea na početku trećeg seta. Zbog propuštene šanse za brejk polomio je dva reketa!

Novak je nogama polomio najpre jedan, a zatim i drugi reket koji su stajali pored klupe. I kad lomi Novak lomi sa stilom.

Nastao je snimak koji je vrlo brzo obišao planetu, a pojavila se i fotografija uredno složenih polomljenih reketa i Novak koji gleda u daljinu.

Posle ovog poteza Novak je brzo slomio otpor Danca.

 

Posle meča, Novak je pokazao koliko mu je stalo do ove pobede. On je pogledao ka tribinama, a onda je čučnuo dodirnuo teren i tako ostao „povezan“ barem petnaestak sekundi. Novak se nije obazirao na publiku.

Publika u Torinu ga je u jednom trenutku izviždala, ali je je na kraju pokazao zašto je najveći svih vremena.

Novak je po završetku meča prišao do kamere i na njoj napisao jasnu poruku koja je oduševila sve u Italiji.
Forza Italia – napisao je Đoković.