Ljubavna priča Vladimira Vanje Grbića i Sare Petković

Vladimir Vanja Grbić rođen je 1970. godine u Zrenjaninu. Vanja je jedan od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena. Član je odbojkaške Kuće slavnih.

Bivša karatistkinja Sara Petković zbog ljubavi sa proslavljenim odbojkašem Vanjom Grbićem odrekla se karijere! Ona je u 21. godini napustila karate, iako je u to vreme osvojila šampionsku titulu, Kup šampiona, bila je treća na Mediteranu i u Evropi, a proglašena je i za najbolju sportistkinju Zrenjanina i najbolju karatistkinju u Jugoslavije. Bez obzira na to što bi imala još uspešniju karijeru, Sara ne žali što se duže nije zadržala na stručanjači.

Grbić je igrao na poziciji primača servisa. Sa reprezentatacijom učestvovao na nekoliko svetskih prvenstava, evropskih prvenstava i olimpijskih igara. Na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine je nosio zastavu Jugoslavije na ceremoniji otvaranja. Na toj Olimpijadi je bio jedan od najboljih igrača selekcije Jugoslavije koja je osvojila zlatnu medalju. Jugoslovenski olimpijski komitet ga je proglasio za najboljeg muškog sportistu 1996. i 2000. godine. 1999. i 2000. godine mu je dodeljena zlatna značka Sporta, nagrada za najboljeg sportistu u Jugoslaviji.

Vanja i Sara važe za jedan od najstabilnijih parova. Velika porodica njihovo je najveće bogatstvo. Vanja sa suprugom Sarom ima tri ćerke Inu, Unu i Milu i sina Lazara.

Vanja i Sara su se upoznali na dodeli priznanja za sportistu godine 2000. Vanja je tad kad je vidio Sara posle dva minuta rekao ovo će biti moja žena. Posle samo nekoliko meseci venčali su se. Vanja je deset godina stariji od Sare.

Ona je iskrena, neiskvarena, normalna žena, onakva kakvu sam celog života tražio– naglasio je jednom prilikom Vanja.

Porodica je sav moj svet. Ovo je moje bogatstvo. Žene odlučuju koliko će dece imati. Sve što sam postigao je nula u odnosu na porodicu. To je tako. Šta ostane iza čoveka – njegova dela i deca, rekao je Grbić

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije