Da li je KK Crvena zvezda obezbedila titulu i 2024.godine?

Košarkaši Partizana ove godine nisu igrali završnicu Košarkaške lige Srbije. Klupska administracija nije na vreme prijavila igrače za licenciranje. Klubovi su od KLS dobili obaveštenje da je rok za licenciranje igrača za Superligu 24. april. U to vreme kompletno rukovodstvo Partizana bilo je u Madridu. Crno-beli su igrali dve utakmice protiv Reala u plej ofu Evrolige.

Kad su se vratili poslali su prijavu i sastav ekipe. Bilo je to 29.aprila. Partizan nije dobio dozvolu da učestvuju u završnici Superlige Srbije. Rezultat je poznat. Crvena zvezda je u finalu pobedila svoj drugi tim, ekipu FMP iz Železnika i postala prvak države.

Posle toga novinar Dejan Anđus obilazi televizije i satima objašnjava kako je to najvažnije takmičenje u državi i najveća titula. Titula za koju su trebale samo dve utakmice i to protiv svog drugog kluba.

Ovih dana ponovo isto. Komisija za izdavanje dozvola Košarkaške lige Srbije (KLS) nije izdala dozvolu Partizanu. Crno-beli nisu dobili dozvolu, jer nisu učestvovali u Superligi KLS prošle sezone, a nisu dostavili ni dokaze da su izmirili dugovanja prema KSS i RKS.

Povodom toga, oglasio se i prvi čovek crno-belih, Ostoja Mijailović.
Rok za izmirivanje obaveza KK Partizan prema KLS je prema dokumentu koji su nam poslali bio 11.07. i mi smo taj dug blagovremeno izmirili. Odakle ova odluka sada u javnosti, ne bih da nagađam, kao što ne bih da licitiram da li neko ima lošu nameru prema Partizanu. Mi smo i prošle sezone hteli da igramo KLS, ali je ona odbila da nam da dodatni rok za registraciju u trenutku dok smo bili na putu i igrali četvrtfinale Evrolige, gde smo predstavljali našu zemlju u najlepšem svetlu. Svakako, već su preduzeti koraci i žalba će biti upućena nadležnoj komisiji – rekao je za Mijailović u razgovoru za Sportal.

Ko se to igra sa košarkom u Srbiji i ko to tri meseca pre početka takmičenja dodeljuje titulu Zvezdi za sezonu 2024/24?

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije