Gest Vladimira Petkovića oduševio Alžirce

Bosanskohercegovački stručnjak, Vladimir Petković, odlučio da je da posti tokom celog meseca ramazana. Ovaj gest je oduševio sve Alžirce, otkrili su tamošnji mediji.

Početkom marta ove godine nekadašnji selektor Švajcarske Vladimir Petković preuzeo je brigu o nacionalnom timu Alžira. Eliminacija Alžira već grupnoj fazi na Kupu Afrike koštala je posla Đamala Belmandija. FS Alžira odlučio se za jedno kvalitetnije i iskusnije rešenje.
Vladimir Petković je sedam godina sa uspehom vodio selekciju Švajcarske. Sa reprezentacijom Alžira ima zadatak da obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo 2026. godine, ali i da uradi nešto više na Kupu Afrike 2025. godine.

Na Petkoviću je izazovan zadatak da izvrši pravilnu promenu generacija i ispuni zahtevne rezultate.

Tamošnji mediji pišu da se na gest posta odlučio kako bi se „potpuno našao u uslovima i atmosferi ovog meseca kao i njegovi igrači“. Petković želi da pokaže posvećenost nacionalnom timu koji je sastavljen od fudbalera islamske veroispovesti pišu alžirski mediji.
Na predstavljanju pre nekoliko sedmica Petković je poželeo srećan ramazan Ažircima. Na poklon je od jednog novinara dobio primerak Kurana.

Petković je potpisao ugovor sa selekcijom Alžira do 2026. godine, a mesečno će zarađivati oko 135.000 eura.

Vladimir Petković je rođen u Sarajevu 1963.godine. U Sarajevu je i počeo svoju karijeru. Odigrao je u karijeri 275 utakmica i postigao 52 gola.

Posvetio se trenerskoj karijeri. Trenirao je skoro sve najbolje švajcarske timove. Sedam godina je sa velikim uspehom trenirao reprezentaciju Švajcarske. Bio je trener Lacia i Bordoa.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije