Ljubavna priča Novice Veličkovića i Vanje Matić (Video)

Novica Veličković je bivši košarkaš koji je rođen u Beogradu 1986.godine. Igrao je za Partizan, Real Madrid, Bamberg, Trabzonspor i Megu. Sa Partizanom ima 5 titula prvaka države i 3 titule ABA lige. Novica Veličković je bio veliki idol navijača KK Partizan. Grobari su mu dali nadimak Novica Ubica.

Veličković je bio miljenik navijača crno-belih. Na terenu je uvek davao i više od svog maksimuma. Od Grobara je dobio mural koji je oslikan na zgradi visokoj četiri sprata u naselju Padinska Skela. Autor murala je umetnik Ognjen Kostić.

Poslednji meč odigrao je u krcatoj Areni, pred svojim Grobarima i istinskim zaljubljenicima u crno-bele boje. Partizan je pobedio prvaka Evrope ekipu Efesa, a Novica je otišao u zasluženu sportsku penziju.

Vanja Matić je i sama vrhunska sportistkinja. Posle karijere u odbojci i odbojci na pesku, Vanja je odlučila da se oproba i u trećem sportu, i takođe pokazala veliki potencijal. Učestvovala je u trećem po redu Zimskom noćnom polumaratonu u Beogradu.

Rođena je u Beogradu 1990.godine. Bivša je reprezetativka odbojke na pesku i bivša profesionalna odbojkašica, sada je joga i pilates instruktor. Vanja je bivša odbojkašica Partizana i Vizure.

Pre Vanje Novica je imao brak koji je trajao samo devet meseci iako se sedam godina zabavljao sa svojom prvom ženom Oljom. O razlozima rastanka nikad nije želeo da priča.

Posle razvoda od prve supruge 2013. upoznao je tada odbojkašicu Partizana Vanju Matić, a tu vezu je krio od javnosti sve dok nisu dobili prvo dete Jakova 2015, a malo kasnije i ćerku Unu.
Vanja je bila ogromna podrška Novici kroz karijeru. Kad je upoznao Vanju upravo je tad prolazio kroz pehove sa povredama koje su ga sprečile da napravi mnogo više u košarci.

Vanja je bila mirna luka kojoj se vraćao posle velikih pobeda ali i nesupeha sa Partizanom.

Posle oproštajne utakmice Vanja je na svojoj nstagram stranici napisala:
I tako, sve ima svoj kraj, ali i novi pocetak ,sve u zivotu desava se sa razlogom nema slucajnosti …Ovo je sad nas novi pocetak u nove avanture.
Porodica mi je na prvom mestu, a sada kada sam zasnovao svoju, postoji neko za koga želim da se borim. Uvek su mi davali podršku – rekao je Novica ranije.
Ljubav između poznatih sportista počela je sasvim spontano, a ubrzo su shvatili da su jedno u drugom pronašli svoje srodne duše. Njihova veza traje skoro 10 godina i krunisana je rođenjem sina Jakova i kćerke Une. Dok uživaju sa svojim mališanima, Novica i Vanja još ne razmišljaju o ozvaničenju svoje ljubavi jer im papir nikada nije bio bitan, već samo porodična sreća koja ih okružuje.

Posle penzionisanja Novica ima svo vreme ovoga sveta da uživa sa suprugom Vanjom i decom. Godinama unazad nekadašnja odbojkašica životna je saputnica i najveća podrška doskorašnjeg kapitena Partizana. Kada god je to bilo moguće bodrila ga je sa tribina, bila uz njega u svakom uspehu ali i porazu.
Emotivni smo oboje i veoma srčani. Pričamo o našim utakmicama, ali ne dajemo neke posebne savete jedno drugom, jer su sportovi potpuno različiti. Porodično proživljavamo i pobede i poraze, međusobno smo baš povezani. Njegova košarkaška karijera nam je prioritet, tako da ne razmišljam mnogo o svojim ambicijama. Jedno je sigurno, gde je on, tu sam i ja – podvukla je jednom prilikom Vanja.
Novica će imati više vremena da se posveti stvarima za koje tokom igračkih dana nije imao onoliko vremena koliko je želeo.

Moram priznati, deca su nam donela novu dimenziju života. Oni su naša sreća i nema toga što za njih ne bismo uradili -rekao je Novica

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije