Lionel Mesi više neće nositi dres kluba sa Parka prinčeva. Park prinčeva se tresao od zvižduka.

Posle dve sezone u PSŽ-u Lionel Mesi više neće nositi dres kluba sa Parka prinčeva. PSŽ je ponovo odigrao daleko od svojih očekivanja. Domaćin je poveo 2:0 golovima Ramosa i Mbapea, gosti su uspeli da preokrenu rezultat i pobede sa 3:2.

Soccer Football – Ligue 1 – Paris St Germain v Clermont – Parc de Princes, Paris, France – June 3, 2024 Paris St Germain’s Lionel Messi reacts REUTERS/Benoit Tessier – UP1EJ631IKS0Z

Pre utakmice oglasili su se i PSŽ i sam Mesi i obavestili ljubitelje fudbala da je to zadnja utakmica u dresu PSŽ -a legendarnog Lea.

U oproštaju francuskog šampiona piše- „Posle dve sezone u PSŽ-u, avantura Lea Mesija i kluba se bliži kraju. Klub Leu od sveg srca želi još mnogo uspeha u nastavku karijere. Pari Sen Žermen je izuzetno zahvalan sedmostrukom osvajaču Zlatne lopte na nošenju crveno-plavih boja“.

„Hvala klubu, gradu Parizu i njegovim stanovnicima za ove dve godine. Želim im sve najbolje u budućnosti.-piše u oproštaju Mesija.

Navijači PSŽ-a potrudili da Mesijeva posljednja utakmica za njihov klub ostane u prilično lošem sećanju. Najžešći Ultrasi si izviždali Mesija s obzirom na to što misle da je u Pariz došao samo da uzme ogroman novac.
Park prinčeva se zatresao od gromoglasnih zvižduka u trenutlu kada je zvanični spiker pročitao Mesijevo ime pre početka meča.

Na ovoj utakmici je bio i Novak Đoković kao poseban gost šampiona Francuske. Novak je zajedno sa sinom Stefanom uživao u loži čuvenog stadiona. Kraj Novaka je sedeo bivši predsednik Francuske Emanuel Sarkozi.

Pre početka utakmice Đoković je bio na terenu i pozdravio asove domaćeg tima, Serhija Ramosa, Kilijana Mbapea, Lionela Mesija, Ašrafa Hakimija, Marka Veratija i ostale asove prvaka Francuske.