Mirotić objavio da zbog pretnji neće obući dres Partizana

Bivši košarkaš Barselone,Nikola Mirotić, nedeljama drži evropsku košarku u neizvesnosti. Posle raskida ugovora sa Barselonom, bivši košarkaš Barselone imao je usmeni dogovor sa Partizanom da karijeru nastavi u crno-belom dresu. Kako je pisao Mundo Deportivo posao je postao komplikovan zbog značajnih pritisaka koje okruženje večitog rivala, Crvene zvezde, vrši kako bi osujetili operaciju.

Mundo Deportivo piše o pretnjama iz Srbije koje su upućene Mirotiću. Govori se čak i o intervenciji predsednika Aleksandra Vučića, poznatog navijača Crvene zvezde. Mundo Deportivo nigde ne navodi niti objašnjavaju odakle mu stižu pretnje i ko mu tačno preti.

Bivši košarkaš Barselone Nikola Mirotić, kao slobodan igrač, objavio je da neće igrati za KK Parizan niti bilo koji drugi klub u Srbiji.
Mirotić se obratio na svom Instagram profilu i podelio svoju odluku. Prenosimo u celosti.

-Poštovani, celi svoj život sam posvetio potrazi za istinom i pravednim odnosom prema svima i svemu. To je trnovit put koji zahteva posvećenost i predanost, baš kao što sam veliki deo svog života dao košarci pokušavajući da budem dobar u njoj i uvek igrajući kao deo tima. Zaista, košarka je postala deo mog života, ali kao igra, kao želja da stalno napredujem i prevazilazim sebe. Tako jedno utiče na drugo, razvoj košarke kao igre i razvoj i rast moje ličnosti.
Ja želim taj put da nastavim. Želim da igram košarku i radujem se svojoj igri. Takođe želim da moja porodica deli tu radost.
Međutim, već nedeljama izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere. Mimo moje volje i želje, i bez moga znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi. Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja porodica i ja nismo želeli. Kako su u javnost dospele izvesne informacije o daljem nastavku moje karijere u KK “Partizanu”, počele su pretnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povredile, jer ne želim da budem osoba koja će deliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba. Odlučio sam da ne budem deo takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima. Istine radi, moram napomenuti da ni jedna pretnja nije došla iz tabora KK ”Crvena zvezda” i da sa njima uvek imam dobru komunikaciju i punu poštovanja. Takodje, želim da istaknem da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo koga kluba, jer sam želio da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu. Zahvaljujem se KK “Partizan” na ukazanom povjerenju i želji da budem deo njihovog tima, ali sam ipak doneo odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od evropskih timova izvan Srbije.

Šta je pravi razlog zaključite sami.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije