Šta su prioriteti Baraka Bahara? Ko od igrača Zvezde ne sme da ode s Marakane?

Sklanjanje kapitena i legende kluba Milana Borjana sa gola bio je prvi potez novog trenera Crvene zvezde. Odmah na predstavljanju na Marakani, Barak Bahar, poručio je da mu je glavni cilj da ostvari dobre rezultate u Ligi šampiona.

Sklonio je kapitena i legendu kluba Milana Borjana sa gola i to putem video poziva dok se ovaj sa porodicom odmarao u Parizu. Poziv je obrazložio time kako ga ne bi „zavlačio“ do početka priprema, i kako bi mu dao vreme u slučaju želje da potraži novi klub, ako ne želi da se pomiri sa činjenicom da neće biti „jedinica“.

Zadnjih dana špekulisalo se koga se još odrekao i koga je sve zvao. Spominjani su razni igrači i to oni najbolji kao što su Aleksandar Dragović, Mirko Ivanić i Aleksandar Katai.

Dnevni list Telegraf saznaje da je Barak Bahar upravi kluba poručio da pet igrača iz aktuelnog sastava moraju da zadrže po svaku cenu, a to su Aleksandar Dragović, Mirko Ivanić, Osman Bukari, Aleksandar Katai i Uroš Spajić.

Aleksandar Dragović je javno poručio da želi ovog leta novi izazov i prelazak u drugi klub u Evropi. Dragović je još zimus hteo da ide u Samdoriju ali ga uprava nije pustila. On ima ugovor još godinu dana i može da ide samo uz saglasnost kluba. Kvalitet nije sporan i to će uz igranje u Ligi šampiona biti adut Uprave u pregovorima sa Dragovićem.

Aleksandar Katai je već nekoliko sezona zbog svojih igara i golova bio taj koji je presudan da je tas na vagi uvek bio na Zvezdinoj strani. Novi trener je pored kvaliteta Kataija svestan i njegovih mana, a to su slabija fizička sprema i nepotpuno ispunjavanje defanzivnih zadataka. Trener razmišlja i o menjanju uloge, da više ne igra po krilu i u napadu, već na poziciji „desetke“ iza špica.

Mirko Ivanić je upravo onakav igrač kakvog Bahar traži. Efikasan je, disciplinovan, taktički i tehnički potpuno obučen, a može i da trči „do sutra“.

Osman Bukari je zbog svojih brzinskih kvaliteta jedan od prioriteta Baraka Bahara. Bio je Zvezdin najopasniji igrač za odbranu Makabija iz Haife i tu ga je Bahar dobro upoznao.

Uroš Spajić se ove godine nije naigrao. Dugo se oporavljao od povrede ligamenata. Uroš Spajić ima sjajnu skok igru i mirnoću u pasu. Bahar ga vidi u paru sa Dragovićem kao stub odbrane.

Čeka nas zanimljivo leto na Marakani, jer će očigledno doći do rekonstrukcije tima po ukusu novog šefa stručnog štaba, pa će biti i odlazaka i dolazaka.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije