Srbija na krovu sveta – ponovo! Amerika pala!

Novi-stari šampioni planete su ponovo basketaši Srbije! U finalu Svetskog prvenstva „Orlovi“ su pobedili selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 21:19. Tako su potvrdili da su najbolji na svetu.

Pre utakmice za odbranu trona i to protiv Amerikanaca basketaši Srbije su savladali ekipu Letonije u polufinalu rezultatom 21:18.

U veoma napetoj i neizvesnoj finalnoj utakmici Srbija je uspela da savlada ekipu Sjedinjenih Američkih Država i to na spektakularan način. „Orlovi“ su imali jedan cilj – da odbrane svetski tron a sa druge strane Amerikanci su silno želeli da „skinu“ Srbe sa krova planete.

Ameri su bolje otvorili meč. Čuvali su prednost čitavo vreme. Kad su Amerikanci stekli prednost od tri poena (15:18), „Orlovi“ su tada uzeli tajm-aut i to je bio kraj za Amerikance.

Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković su osvojili zlato i plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Dejan Majstorović se malo našalio posle meča i osvojene zlatne medalje. – Moram da pitam oca da li ima mesta za još jednu medalju na polici. Hvala svima u Srbiji na podršci.