Konačno progovorio Nemanja Vidić. Zapitao se da li mora prvo da ode u zatvor da bi dobio neku funkciju u FSS.

Nemanja Vidić, proslavljeni srpski fudbaler je konačno progovorio. Nemanja se početkom godine kandidovao za presednika FSS. Mnogo je ljudi u Srbiji mislilo da je to veliki korak napred u spasavanju srpskog fudbala. Nažalost par dana pred izbore Nemanja Vidić je povukao svoju kandidaturu.

Nemanja Vidic during the interview on March 07, 2024 in Subotica, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nemanja Vidić je je u intervjuu za NIN progovorio o mnogo stvari sa kojima se slaže ogromna većina ljubitelja fudbala. Između ostalog postavio je i pitanje da li je zatvor preduslov za neku funkciju u srpskom fudbalu.

Zvezdan Terzić je bio u bekstvu tri godine. Potom se vratio, bio u istražnom zatvoru, mesecima. I onda izlazi iz zatvora i postaje – direktor Zvezde. Optužen je za malverzacija u OFK Beogradu, sa transferima fudbalera, da je krao OFK Beograd. Znamo šta se dešavalo posle, taj klub je skoro ugašen. Otišao u najniži rang. I to je zaboravljeno. A Terzić je tokom sudskog postupka, koji je trajao duže od 10 godina, bio generalni direktor Zvezde! Za neke transfere je oslobođen, a neke druge optužbe su zastarele. Da li je on izigrao sistem ili je sistem izigrao nas? I kako to da Dragan Džajić, koji je bio u zatvoru i priznao da se bavio malverzacijama, i Zvezdan Terzić, koji nije dokazao nevinost, već su procesi protiv njega zastareli, vode dve najveće organizacije u srpskom fudbalu – FSS i Zvezdu? Da li bi trebalo i ja da prvo idem u zatvor da bih sutra obavljao neku funkciju u srpskom fudbalu? – rekao je Vidić za NIN.

Vidić je osvrnuo i na izjavu Terzića da je „ponosan na to što je bio u zatvoru, priča da je tamo upoznao mnogo kvalitetnih ljudi“.
-„Ja nemam problem da Terzić tako vaspitava svoju decu. Ali on te poruke šalje mojoj, našoj deci. Da je u redu da idete u zatvor, da je to put da ojačate i dođete do uspeha“, naveo je Vidić.
-„I kako će sad bilo koji mladi momak da posluša oca i da krene da radi od 9 do 17 sati, muči se, bude pošten… Sve više dece hoće da budu Zvezdan Terzić. Da li to hoćemo da ostavimo našem društvu“, poručio je Vidić, i dodao:

„Ili su Džajić i Terzić prevarili sistem, ili je sistem nas.“

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije