Kolubara se ne miri sa kaznom FSS! Kolubara izdala saopštenje nakon kazne FSS

Oduzimanjem devet bodova Fudbalski klub Kolubara izbačena je iz Superlige Srbije. FK Kolubara iz Lazarevca se ne miri s odlukom FSS, najavljuju žalbu i obraćanje u UEFA.

Izdali su saopštenje kluba koji prenosimo u celosti.

„Fudbalski klub Kolubara bi se najradije suzdržao od komentarisanja prvostepenog disciplinskog organa, poput onog što rade pojedini zli jezici i naši oponenti na sportskom terenu, kako se naš stav ne bi protumačio kao pritisak na drugostepenu komisiju. Međutim, doneta odluka je pravni nonsens s obzirom na to da je UEFA polemisala o MOGUĆOJ zloupotrebi, a nepovoljna odluka po FK Kolubara je doneta i usled nedostatka dokaza.
Dakle, prvostepeni organ je izrekao kaznu bez ikakvog obrazloženja. Nekome očigledno smeta naš status superligaša, a šteta se nanosi kako našem gradu, tako i momcima koji su pošteno znojili dres Kolubare cele sezone. Žalbu ćemo uložiti uz nadu da će se pravna odluka preinačiti i biti pravedno donesena“

UEFA je ekspresno reagovala i žestoko kaznila Kolubaru. Niko nije doživeo sudbinu Kolubare. I ranije su stizale iz UEFA za razne klubove priče o neregularnosti i nameštanju mečeva ali niko kao klub iz Lazarevca nije kažnjen.

Čekaju nas burni dani.